Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Prof. Dr. Ömer Bender hırsız şoku yaşadı

        Meme kanserinde çığır açan ünlü Prof. Dr. Ömer Bender, hırsız şoku yaşadı. Hırsızlar, Bender'in kullandığı araca arkadan çarparak trafik kazası süsü verdi. Trafik kazası sanan Bender, araçtan indikten sonra olanlar oldu. Aracı hırsız tarafından çalındı. Araçta meme kanseri tedavisinde kullanılan ve Türkiye'de tek cihaz olduğu belirtilen Duktoskopi cihazı ile hasta kayıtların bulunduğu laptopu da bulunuyordu.

        Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; olay önceki akşam Bahçeşehir'de akşam saatlerinde meydana geldi. Meme kanserinde önemli çalışma yapan Prof. Dr. Ömer Bender, arabasıyla seyir halindeyken arkadan bir araç çarptı.

        REKLAM

        ARAÇTAN İNİNCE OLANLAR OLDU

        Arkadan bir aracın çarpması üzerine, trafik kazası olduğunu sanan Bender, aracını durdurdu. Bender, arabayı çalışır şekilde bırakarak araçtan inerek arka tarafa gitti. O sırada başka taraftan gelen hırsız, araca binerek hızla uzaklaştı. Arabası çalınan Bender, bir anda şok yaşadı. Ne olduğunu anlayamadan aracı çalınan Bender, polisi arayıp en yakın polis merkezine gitti. Şikayetçi olan Bender, başına gelenleri polise anlattı.

        TEK CİHAZ DA ÇALINDI

        Poliste şikayetçi olan Bender'in çalınan aracında çok özel bir cihazında olduğu ortaya çıktı. Meme kanseri tedavisinde memeyi almadan tümörü çıkartmakta kullanılan Duktoskopi cihazı ve hasta kayıtlarının yer aldığı laptopunun da otomobilde olduğu öğrenildi. Araçla birlikte çalınan Duktoskopi cihazının Türkiye'de tek olduğu belirtildi.

        REKLAM

        POLİS ARACI ARIYOR

        Olayın polise bildirilmesi üzerine, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Aracın en son Avcılar'da oldu tespit edildi. Polis her yere aracı arıyor.

        ÇIĞIR AÇMIŞTI

        Birçok önemli yerlerde çalışan ve aynı zamanda Genel Cerrahi Uzmanı olan Bender, meme kanseri tedavisinde çığır açmıştı. 2005 yılında Türkiye'de ilk kez meme başı akıntılarında Duktoskopi (süt kanalları endoskopisi) uygulamaya başladı. 2008 yılında Dünyada ilk kez meme başı akıntılarına neden olan "İntraduktal Papillomların" ameliyatsız tedavisini sağlayan Endoskopik Papillomektomi yöntemini geliştirmişti.

        PROF. DR. ÖMER BENDER HIRSIZLARA SESLENDİ: O CİHAZ, ARAÇTAN ÖNEMLİ

        Cihazın araçtan daha önemli olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bender, "Pazartesi iki hastamla randevum var. Ve çok zorlanacağım o cihaz olmadan yöntemi uygulamak için. Hadi aracı çaldılar, ama bilgisayar çantamı ve o cihazı bir şekilde bana ulaştırmalarını arzu ediyorum" dedi.

        Prof. Bender, cihazı şimdiye kadar 1500 hastada kullandığını belirterek, "Hiçbir şekilde teşhisi konulamayan 60 civarında çok erken evre meme kanseri yakaladım, ki ultrasonda, mamografide, MR'da hiçbir şekilde yakalanması mümkün olmayan meme kanseri yakaladım" dedi.

        6 YIL ÖNCE SES GETİREN ÇALIŞMA

        Türkiye'de, Prof. Dr. Ömer Bender'in geliştirdiği Duktoskopi yöntemin ile ameliyatsız tedavinin dünyada sadece Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlandığı açıklanmıştı. O tarihte yapılan açıklamada, Bender de meme başı akıntısında teşhis ve tedavi için en yeni yöntemin Duktoskopi olduğunu belirterek, şu bilgileri vermişti: "Duktoskopi, meme süt kanallarının içine 0.5 ve 1.3 milimetre arasında değişen çaplardaki optik sistemlerle girilerek, süt kanallarının içinin görüntülenmesini sağlayan bir endoskopik inceleme yöntemidir. Duktoskopi, akıntının olduğu kanalın genişletilerek kanal içine mikro endoskop yerleştirilmesiyle uygulanıyor. Endeskopun ucundaki kamera yardımıyla kanal içindeki hastalık gözle görülebiliyor. Bu yöntem sayesinde çok ince çaplı süt kanallarının içi görülerek yapısı kontrol edilebiliyor, işlem sırasında süt kanalının içi yıkanarak yıkama sıvısında kanser hücresi olup olmadığı araştırılabiliyor. Ayrıca görüntüleme sırasında şüpheli lezyonlardan parça alınarak hastalığa tam olarak tanı konulması da mümkün. Duktoskopi yöntemiyle, süt kanallarının genişlemesi ve iltihaplanması, süt kanallarındaki iyi huylu tümörler, süt kanallarının kirlenmesi ve meme kanseri hastalıkların önceden saptanabiliyor. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ