Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Sultan isminin anlamı nedir? Sultan ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Sultan isminin analizi
        1

        Sultan ismi de genellikle kız çocuklarına koyulan bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Kulağa hoş gelen ve birbirinden güzel anlamlar taşıyan Sultan ismi anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Sultan isminin anlamı, Sultan ne demek, Sultan Kuran’da geçiyor mu, Sultan isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Sultan İsminin Anlamı

        İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Yeni biriyle tanıştığımızda ilk olarak ismini ve isminin anlamını öğrenmek isteriz. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Anne ve baba adayları için internet dünyasında birçok kaynak bulunmaktadır. Ebeveynler çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimler tercih etmek ister. Kötü anlamlara sahip olan isimler seçilmez. Bu sebeple de bir ismin tüm anlamlarını bilmek önemlidir. Sultan ismi sıklıkla tercih edilen isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Sultan isminin anlamları şunlardır:

        • Müslüman, özellikle Sünni hükümdarların kullandıkları unvan, padişah.
        • Padişahların erkek ve kız çocukları ile anne ve eşlerine verilen unvan.
        • Bektaşi azizi.
        • Belli bir alanda en üst düzeyde olanlar için kullanılan bir söz.
        2

        Sultan Ne Demek?

        İsimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple ebeveynler çocuklarına isim seçerken titizlikle davranmaktadır. Güzel anlamlar taşıyan, kolay telaffuz edilen bir ismi tercih ederler. İsim seçme konusunda yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ve arama motorundan yardım alabilirler. Sayısız seçenek arasından isim bulmakta kimi zaman zorluk yaşayabilirler. Bazıları kolay söylenen isimleri tercih ederken bazıları da kulağa hoş gelen isimlere yönelmektedir. Sultan ismi, hem telaffuzu kolay hem de kulağa hoş gelen bir isimdir. Sultan ismi; Müslüman, özellikle Sünni hükümdarların kullandıkları unvan, padişah, padişahların erkek ve kız çocukları ile anne ve eşlerine verilen unvan, Bektaşi azizi, belli bir alanda en üst düzeyde olanlar için kullanılan bir söz anlamlarına gelmektedir.

        3

        Sultan Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynlerin isim koyma konusundaki öncelikleri farklılık gösterebilmektedir. Kimiler ismin kökeni üzerinden isim seçerken kimileri de ismin dini değeriyle ilgilenmektedir. Bazı ebeveynler ise ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Kuran’da yer alan isimleri tercih etmektedirler. Kuran’da yer almayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Sultan ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Sultan ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Sultan adını koymak caizdir.

        4

        Sultan İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri son yıllarda popülerleşen bir konu olarak öne çıkmaktadır. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevini görür. İsim analizinden yararlanarak ismin olumlu ve olumsuz özellikleri sıralanmaktadır. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bazı ebeveynler de çocuğuna isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Sultan ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

        Zorluklar karşısında pes etmezler, üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Sıcakkanlı bir yapıya sahiptirler. Hislerine güvenerek hareket etmeleri büyük hayal kırıklarına sebebiyet verebilir. Bu sebeple hemen hareket etmemelidirler. Duygusal anlamda iniş çıkışlar yaşayabilirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ