Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Bilge isminin anlamı nedir? Bilge ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Bilge isminin analizi
        1

        Bilge ismi de kız çocukları için tercih edilen ve birbirinden güzel anlamlara sahip olan Türkçe kökenli bir isimdir. Kulağa hoş gelmesi ve kolay telaffuz edilmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Bilge isminin anlamı, Bilge ne demek, Bilge Kuran’da geçiyor mu, Bilge isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Bilge İsminin Anlamı

        İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple bir ismin anlamını bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları isimlerin anlamlarını öğrenmek için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. İnternet sayesinde isimlerin anlamlarına kolayca erişebiliriz. Ebeveynler çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimleri koymak isterler. Bu sebeple isimler konusunda geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bilge ismi de hem modern hem de güzel anlamlara sahip olan isimler arasında yer almaktadır. Kolay telaffuz edilmesi yönüyle de tercih edilmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Bilge isminin anlamları şunlardır:

        • Bilgili, iyi ahlaklı.
        • Olgun ve örnek kimse.
        2

        Bilge Ne Demek?

        Anne ve baba adayları çocukları için isim seçerken zorlanabilirler. Sayısız seçenek arasından uygun ismi seçmek kimi zaman kafa karışıklığı yaratabilir. Bunun için genelde arama motorundan yardım alınmaktadır. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları da modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Kimileri de anne ya da babasının ismini çocuğuna koymaktadır. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. İsmin güzel anlamlara sahip olması istenir. Bilge ismi de içerdiği anlamlar yönünden oldukça güzel bir isimdir. Türkçe kökenli bir isim olan Bilge ismini pek çok anne ve baba adayı tercih etmektedir. Bilge ismi; bilgili, iyi ahlaklı, olgun ve örnek kimse anlamlarına gelmektedir.

        3

        Bilge Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler çocuklarına isim seçerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda farklı kökenli isimler yer almaktadır. Kimi ebeveynler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İslami açıdan ismin önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için de genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Çocuğuna Bilge ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Bilge ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Bilge adını koymak caizdir.

        4

        Bilge İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda adeta bir akım haline dönüşmüştür. İsim analizi sayesinde ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerini isim analizi sayesinde öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Bilge ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

        Oldukça duygusal kişilerdir. Kimi zaman içlerine kapanık ve şefkatlidirler. Barışçıldırlar. Başkalarını mutlu etmek onlar için oldukça önemlidir; bu durum onları da mutlu eder. Sadık ve evcimenlerdir. Merhametli yapılarıyla bilinirler. Sanatsal yetenekleri de fazladır. Öğrenmeyi oldukça çok severler. Hayatı dolu dolu yaşamayı tercih ederler; özgürlüklerinden taviz vermezler. En sevdikleri aktiviteleri arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ