Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump-Harris düellosu bu gece canlı yayında! ABD başkanlık seçimleri öncesinde kritik düello! | Dış Haberler

        5 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri’nde kozlarını paylaşmaya hazırlanan iki isim bu gece canlı yayında buluşmaya hazırlanıyor.

        İlk kez karşı karşıya gelecek olan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Demokratların adayı Kamala Harris’in canlı yayın tartışması için ABC kanalı seçildi.

         Trump ve Harris karşı karşıya gelecek
        Trump ve Harris karşı karşıya gelecek Haberi Görüntüle

        TSİ 04.00 başlayacak düellonun 90 dakika süreceği açıklandı. Etkinlik, Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentindeki Anayasa Merkezi’nde gerçekleşecek.

        İki tarafın vardığı anlaşmaya göre canlı yayın tartışmasında seyirci bulunmayacak. Konuşma sırası kendisinde olmayan başkan adayının mikrofonu kapatılacak.

        Reuters’ın haberine göre ABD Başkan Yardımcısı Harris, perşembeden bu yana ışıklı bir sahnede canlı yayına hazırlandı. Haberde eski ABD Başkanı Trump’ın şimdiye kadar yaptığı röportajlara ve danışmanlarıyla görüşmelerine güvendiği yazıldı.

        REKLAM

        Trump’ın ekibinde yer alan, 2020 yılındaki başkanlık seçimleri için Demokrat başkan aday adayları arasında yer alan dönemin Kongre üyesi Tulsi Gabbar, Cumhuriyetçi adayın Harris’e “diğer rakiplerine davrandığı gibi davranacağını” söyledi.

        “Başkan Trump kadınlara saygı duyuyor ve kadınlara patronluk taslama ya da onlarla bir erkekle konuştuğundan farklı bir şekilde konuşma ihtiyacı hissetmiyor” diyen Gabbard, Trump’ın başarı sicilini Harris’inkiyle karşılaştırdığını belirtti.

         ABD'de kritik eyaletlerde durum ne?
        ABD'de kritik eyaletlerde durum ne? Haberi Görüntüle

        Harris’in seçim ekibinden bir yetkiliyse canlı yayın tartışmasında Demokrat adayın, Trump'ı kürtaj konusunda eleştirebileceğini ve liderlik için uygun olmadığını ortaya koyabileceğini ifade etti.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ