Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa İstanbul'da 'müjde' yükselişi - Borsa Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü önemli bir müjde açıklayacağı gündemin birinci maddesi haline geldi.Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi'nde yükseliş yüzde 2'yi aşarken Dolar/TL kuru 7.23'e geriledi.

        PETROL TT OLDU

        Özellikle sosyal medyada Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve/veya Karadeniz'de önemli enerji kaynakları bulduğuna dair resmi olmayan bilgiler hızlı bir şekilde yayıldı.

        'Petrol' kelimesi Twitter'da bu sebeple Türkiye gündemine 3. sıradan girdi. Bloomberg News ise Türkiye'nin Karadeniz'de bir enerji kaynağı bulduğunu ileri sürdü.

        REKLAM

        Bu haber akışı Borsa İstanbul'da işlem gören bazı enerji hisselerinde yükseliş yaşanmasına yol açtı. Güne 3.85 liradan başlayan PETKİM hisseleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından hemen önce 3.91 liradan işlem görüyordu. Açıklamanın ardından ise Petkim hisseleri 4.23 liraya yükseldi. Günlük yükseliş yüzde 9.9'u buldu.

        KAZANIMLARININ BİR KISMINI GERİ VERDİ

        TÜPRAŞ hisseleri de aynı şekilde 79.95 liradan güne başlamış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları öncesinde ise 79.80 liradan işlem görüyordu. Yani hafif bir düşüş yaşamıştı. Açıklamaların ardından ise 17.00 itibarıyla 86.80 liraya ulaştı. Günlük yükselişi yüzde 8.7'ye ulaştı. Ardından kazançlarının bir kısmını geri veren TÜPRAŞ günü 6.95 yükselişle 85.40 liradan kapattı.

        Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise açıklamanın ardından hızlı bir yükselişe geçti ve yüzde 2.95 artışla 1.124 puanda tamamladı.

        Bu arada sabah saatlerinde 7.35 civarında seyreden dolar/TL de 7.23'e kadar geriledi. Ardından 7.28'e çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ