Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bilgisayar ve onun getirdiği teknoloji kar topu gibi büyüyor, sorunları da beraberinde getiriyor. İyi kullanırsan iyi yönleri var, fakat kötü emelli insanların elinde nükleer silahlar gibi, hatta daha da tehlikeli. İnsan yaşamanın her kesitine öyle veya böyle bir şekilde giriyor. Banka hesaplarına, kişisel bilgilerine ve özel hayatlara.

Aselsan’da genç mühendisler çok önemli projeler üzerinde çalışma yapıyorlardı. Netice almaları da çok yakındı. Silah sanayisinde ve yazılımda dışa bağımlı olmayan milli yazılımı gerçekleştireceklerdi. Ülkemiz yararına yapılacak bu projelerle çok daha güçlü ordumuz olacaktı. Basından ve televizyondan izlediğimize göre intihar eden genç mühendislerimizin, beyin kontrol sistemi yöntemi ile intihara zorlandığı söyleniyor. Yani teknoloji artık beynimizin içine bile girebiliyor. Bizleri robot gibi kullanabilecek hale getirilmiş durumda.

Amerika, Almanya Başbakanı’nı, Fransa Başbakan’ını dinliyor ve izliyor. Teknoloji casusluğu da böyle... Herhangi bir ülke bir bilim insanı proje geliştiriyor, ileri teknolojiye sahip diğer bir ülke bu projeyi adım adım izleyebiliyor. Projeyi yaratan, olgunlaştıran insandan veya ülkeden daha önce, izleyen casus ülke, patent başvurusunu yapıyor ve projenin sahibi olabiliyor. Projenin gerçek sahibinin mağduriyetini, emeğini ve kendi ülkesinin kaybını bir düşünün. Ülkeler kendi vatandaşlarını ve projelerini korumak için yasal önlemler almaya çalışıyor. Türkiye’de de önceleri kişilerin telefon konuşmaları, resimleri yasal olmayan bir şekilde çarşaf çarşaf basında yayınlanırdı. Çıkarılan yasa ile gizli dinlenen ve görüntülenen bilgileri yayınlayana 12 yıla kadar çok ağırlaştırılmış cezalar getirildi. Buna rağmen yine de, bu işten nemalanmak, şantajla para kazanmak isteyenler elbette vardır. Buna önlem için çıkarılan yasada eğer boşluklar var ise, ilave yasalar çıkarıp toplumu bu konuda korumak lazımdır.

Teknolojide doruğa çıkan medeniyetin hem faydalarını hem de zararlarını hep beraber yaşıyor ve görüyoruz. Bu da insanı bazen ürkütüyor. Geçmiş dönemleri incelediğimizde doruğa çıkmış medeniyetlerin zamanla nasıl yok olduğunu okuyoruz ve görüyoruz. Kendi ellerimizle yarattığımız bu teknoloji canavarı, dünyamızı ele geçirip bizlerin sonunu getirebilir. Bugünkü teknoloji ve iletişim dünyamızı çok küçülttü. Bu nedenle artık ülkeler, bu alanda yalnız kendilerini düşünmek zorunda olmamalıdırlar. Bu geminin içinde, bilim ve teknolojiyi dünyanın sonunu getirmek için değil yaşatmak için kullanmalıyız. Çünkü dünya.... Üzerinde yaşayan bütün insanların ortak malıdır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar