Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Almanya'da kan donduran cinayetin izleri Antalya’daki cinayete uzandı | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Almanya'nın Frankfurt Merkez Tren İstasyonunda silahlı saldırıya uğrayan Türk vatandaşın 27 yaşındaki Hakim Erüz olduğu ortaya çıktı. Cinayetin 4 ay önce Antalya'da öldürülen Ahmet Özdakak”a karşılık işlendiği iddia ediliyor. Frankfurt polisi yaptığı açıklamada Türk vatandaşı olan saldırganında yakalandığını belirtti. Yakalanan saldırganın Antalya’da öldürülen Ahmet Özdakak’ın yakın akrabası K.Ö. olduğu öğrenildi.

        Olay önceki akşam saat 21.00 sıralarında Frankfurt Merkez Tren İstasyonu’ndan meydana geldi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, istasyonun 9’uncu peronunda silah sesleri yükseldi. Açılan ateş sonucu bir kişi kanlar içinde yere yığılarak hayatını kaybetti.

        DEHŞET GÖRÜNTÜLER

        Olayla ilgili yapılan çalışmalarda, silahlı saldırıya uğrayan kişinin 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hakim Erüz olduğu ortaya çıktı. Olay anına ait ortaya çıkan görüntüler dehşet saçtı. İstasyonda yürüyen Hakim Erüz, arkasından yaklaşan bir kişi tarafından silahla direkt kafasına sıkılıyor. Erüz yere yığılırken saldırgan bir el daha ateş ediyor ve olay yerinden ayrılıyor.

        REKLAM

        SALDIRGAN DA TÜRK ÇIKTI

        Olay yerine gelen Alman polisi kısa sürede saldırganı başka bir peronda yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan incelemede saldırganında Türk vatandaşı K.Ö. olduğu iddia edildi.

        FRANKFURT POLİSİNDEN AÇIKLAMA

        Olayla ilgili Frankfurt polisi açıklama geçti. Yapılan açıklamasında, "Soruşturmanın mevcut durumuna göre, saldırgan saat 21:00 sularında Frankfurt Merkez İstasyonu'ndaki 9 numaralı peronda duran 27 yaşındaki gence arkadan yaklaştı ve tabancayla birkaç el ateş etti. Saldırgan daha sonra cinayet silahını atarak kaçtı. Kısa bir süre sonra federal polis memurları onu 7'nci peronda durdurdu ve gözaltına aldı. Her iki adam da Türk vatandaşıdır. Sabahın erken saatlerine kadar süren kapsamlı adli soruşturmanın bir parçası olarak müfettişler şüpheli cinayet silahını buldu ve emniyete aldı" denildi.

        4 AY ÖNCEKİ SALDIRIYA KARŞILIK

        Olayla ilgili şoke eden detaylar ortaya çıktı. Ortaya çıkan iddialara göre, olayın iki aile arasında yıllar öncesine dayanan kan davası husumeti olduğu belirtiliyor.

        İddialara göre, öldürülen Hakim Erüz’un babası yıllar önce Şanlıurfa’da öldürüldü. Bu cinayete karşılık 4 ay önce Antalya’da Ahmet Özdakak adlı kişi öldürüldü. Antalya polisi yaptığı çalışmalarda, Ahmet Özdakak’a cinayetini T.E. adlı kişinin gerçekleştirdiğini belirledi.

        İddialara göre Antalya’da öldürülen Ahmet Özdakak’ın yakın akrabası olduğu öğrenilen K.Ö.’de bu cinayete karşılık T.E.’nin yakın akrabası olan Hakim Erüz’ü Almanya’da öldürdü.

        HOLLANDA’YA GİDECEKTİ

        Ortaya çıkan detaylara göre, silahlı saldırıya uğrayan Hakim Erüz’ün, Almanya’ya üç gün önce gittiği belirtildi. Olay günü Hollanda’ya gitmek için bilet aldığı öğrenilen Hakim Erüz, tren istasyonunda öldürüldü.

        BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

        Yetkililer işlenen cinayetin arka planına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Zanlı Frankfurt Main Bölge Mahkemesi soruşturma hakiminin karşısına savcılık tarafından çıkarılacak ve savcılık zanlının tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verecek. Özellikle suçun arka planına ilişkin soruşturmalar devam etmektedir" diye açıklamada bulundu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ