Aloe vera jeli mucizevi faydaları - Saç, sivilce, yüz ve cilt için aloe vera jelinin faydaları ile zararları nedir?
Aloe cinsine bağlı bir bitki türü olan aleo vera, sıcak ve kuru iklimlerde yetişen kaktüs benzeri bir bitkidir. Sukulent benzeri bir bitki olan aloe vera, sağlık açısından birçok fayda sunmakta ve yara iyileşmesini hızlandırmaktadır. Aloe vera jeli mucizevi faydaları - Saç, sivilce, yüz ve cilt için aloe vera jelinin faydaları ile zararları nedir? İşte, detaylar.
Aloe jeli ise, aloe bitkisinin yaprağının iç kısmında bulunan berrak, jöle benzeri bir maddedir. Aleo vera; anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve nemlendirici özellikleriyle bilinmektedir. Yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılan bu jel; cilt, saç ve genel sağlık üzerinde pek çok fayda sunar. Aloe vera jeli faydaları nelerdir? Aloe vera jeli ne işe yarar? Aloe vera jeli nasıl kullanılır? Aloe vera jeli nerelerde kullanılır? Aloe vera jeli zararları ve aloe vera jeli yararları nelerdir? Aloe vera jeli faydaları nelerdir? Aloe vera jeli saça faydaları, aloe vera jeli yüze faydaları ve aloe vera jeli sivilceye faydaları nelerdir? Aloe vera jeli cilde faydaları nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.
Aloe Vera Jeli Faydaları
İyileştirici Özellikler
Yaraların üzerine aloe vera jeli uygulamak, kolajen üretimini teşvik ederek yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlar. Ayrıca enfeksiyonları önleyebilecek antibakteriyel özelliklere de sahiptir.
Cilt Koruması
Jel, doğal bir güneş kremi görevi görür; cildi UV ve gama radyasyonunun neden olduğu hasardan korur. Güneş yanığı olasılığını azaltır ve ciltteki iltihaplanmayı önler.
İltihap Önleyici Özellikler
Aloe vera jeli iltihabı azaltır. Aloe vera iltihapla savaşan C-glukozil kromon adı verilen bir bileşene sahiptir.
Müshil Etkileri
Aloe vera tüketmek kabızlığı azaltır ve bağırsak hareketlerini destekler. Bağırsaklardaki kasları uyaran ve sindirime yardımcı olan antrakinon adı verilen bileşikler içerir.
Antiviral Ve Antitümör Aktivitesi
Aloe vera, viral enfeksiyonlarla savaşabilen aloin adı verilen bir madde içerir. Bazı çalışmalar aloe veranın kansere neden olan maddelerin bağlanmasını önlemeye yardımcı olabileceğini ve potansiyel kanser önleyici özelliklere sahip olabileceğini öne sürmektedir.
Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkileri
Aloe vera, histamin ve lökotrienler gibi iltihaplanmaya neden olan maddelerin salınımını durdurarak bağışıklık sistemimizin dengede kalmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçeriğinde yer alan maddeler enfeksiyonlarla savaşmamız ve vücudumuzu korumamız için önemlidir.
Nemlendirici Ve Yaşlanma Karşıtı Etkiler
Aloe vera, mukopolisakkaritler gibi şekerlerin yardımıyla nemi tutarak cildin nemli kalmasını sağlar. Ayrıca kolajen ve elastin üretimini uyararak cildin esnekliğini artırır, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Ek olarak, aloe vera kuru cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve akneye meyilli cilde sahip olanlara fayda sağlayabilir.
Aloe Vera Jeli Ne İşe Yarar?
Cilt bakımında pek çok faydaya sahip olan aleo vera jeli, cilt üzerindeki nemlendirici etkisiyle bilinir ve kuruluğu giderir. Aynı zamanda anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri bulunur. Bu özellikleri sayesinde ciltte kızarıklık ve tahrişi azaltır. Yanıklar, kesikler ve güneş yanıkları gibi cilt hasarlarının iyileşme sürecini hızlandır. Aynı zamanda cildin elastikiyetini arttırır ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.
Aloe Vera Jeli Nasıl Kullanılır?
Vücut için birçok fayda sağlayan ve içindeki bakır minerali sayesinde dokuları iyileştiren aloe vera jelini başta yüzünüz olmak üzere tüm vücudunuza rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Nasıl ki krem sürerken önce kremi bir bölgeye sürüp oradan etrafa yayıyorsanız, aloe vera jelini de bir bölgeye bolca sürüp oradan vücudunuzun istediğiniz bölgesine parmaklarınızla yayarak yarım kadar saat bekletebilirsiniz. Bu işlemden sonra jeli soğuk su ile temizleyebilirsiniz.
Aloe Vera Jeli Nerelerde Kullanılır?
Aloe jeli genellikle yanıklar, yaralar, donma, cilt döküntüleri, sedef hastalığı, uçuk (Herpes labialis) ve kuru cilt gibi cilt rahatsızlıklarına topikal ilaç yapımında kullanılır.
Aloe Vera Jeli Zararları
Topikal aloe vera kullanımı, aloe veraya karşı hassasiyeti olan kişilerde cildi tahriş edebilir ve kurdeşene neden olabilir.
Ağız yoluyla yüksek dozda aloe lateks alınması karın ağrısı, böbrek hasarı ve elektrolit dengesizliğine neden olabilir. Ayrıca kanser riskini de artırabilir.
Aloe Vera Jeli Yararları
Aleo vera, Mısırlılarda ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırılmaktadır. Bu bitkiden elde edilen jel ise, güzellik ve cilt bakımında yaygın olarak kullanılmaktadır. İşte, aleo vera jelinin yararları:
Aloe Vera Jeli Faydaları
Bitkinin dikenli yapraklarında bulunan jel, ağırlıklı olarak sudan oluşur. Geriye kalan kısmı ise 75'den fazla aktif bileşeni barındır.
Aloe Vera Jeli Saça Faydaları
Saç dökülmesini önlemek, saç derisindeki fazla yağı almak, saçı nemlendirmek, saç büyümesini teşvik etmek, güneş ışığının neden olduğu hasara karşı korumak, kepek veya kafa derisi enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olmak gibi saç sağlığı açısından pek çok fayda sunmaktadır.
Aloe Vera Jeli Yüze Faydaları
Aloe Vera Jeli Sivilceye Faydaları
Aloe vera, sivilceleri gidermek ve hassas cildi yatıştırmak için tercih edilebilir. Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri onu, akneye eğilimli ciltler için ideal kılar.
Aloe Vera Jeli Cilde Faydaları