Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Büyük Zafer'in yıl dönümünde renkli görüntüler!
        1

        DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

        Zafer Bayramı dolayısıyla Kütahya'nın Dumlupınar ilçesindeki şehitlikte ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk Ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi'nin 97'nci yıl dönümünde, Dumlupınar Şehitliği'nde anma programları düzenlendi. Kütahya ve çevre illerden gelen çok sayıda öğrenci ve vatandaş, şehitler için dua etti.

        2

        'AY YILDIZ EKİBİ' İLÇEYİ BAYRAKLARLA DONATTI

        Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da bir araya gelen gönüllüler, belediyenin desteği ile 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Boztepe Mahallesi'ni Türk bayraklarıyla donattı. Kendilerine 'Ay Yıldız Ekibi' adını veren gönüllü vatandaşlar Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın desteği ile 'Boztepe'yi Bayraklandıralım' projesi kapsamında Boztepe Mahallesi'ni 13 Türk bayrağıyla süsledi. Kaleiçi Mahallesi ile Boztepe Mahallesi'ni birbirine bağlayan tarihi Kemere Köprüsü'ne dev Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Fatih Sultan Mehmet'in resimlerinin yer aldığı bayraklar asıldı. Ev ve işyerleri ile kale duvarlarına asılan Türk bayrakları muhteşem bir görüntü oluşturdu. İlçeye gelen turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

        3
        4

        DENİZİN DİBİNDE KUTLADILAR

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yedi dalgıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümünü denizin dibinde Türk bayrağı açarak kutladı. Fethiye Doğadayız Dalış Merkezi üyesi 7 dalgıç, sabah saatlerinde Dalyan Koyu açıklarında dalış yaptı. Yaklaşık 5 metrede gerçekleştirilen dalışta dalgıçlar Türk bayrağı açtı. Dalgıçlardan bir tanesi "Büyük işleri yalnız büyük milletler yapar. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" yazılı döviz taşıdı. Dalgıçların gösteri sırasında balıklarla güzel görüntü oluşturdu.

        5
        6

        KAPADOKYA'DA GÖKYÜZÜNDE KUTLANDI

        Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da sıcak hava balonları bu sabah 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla havalandı. Sahip olduğu yeryüzü şekilleri dolayısıyla dünyada turizme yönelik sıcak hava balonculuğunun yoğun olarak yapıldığı bölgeler arasında yer alan Kapadokya bölgesinde bu sabah havalanan çok sayıda balonun sepetine 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı asıldı. Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde turistlerin büyük ilgi gösterdiği sıcak hava balonları 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak amacıyla Türk bayraklarıyla havalanırken bu anları ise çok sayıda turist fotoğrafladı. Yerli ve yabancı turistler, güneşin doğuşuyla başlayan ve yaklaşık 1 saat süren uçuşta peribacalarını arasında süzülerek hem yörenin doğal güzelliklerini izlemenin keyfini yaşarken hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna şahitlik etti.

        7
        8

        TÖRENDE BİR ASKER BAYILDI

        Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen töreninde Manisa 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan Üsteğmen Bayram Korkmaz'ın konuşma yaptığı sırada tören mangasındaki bir asker yere düşerek bayıldı. Yanındaki arkadaşlarının haber vermesi üzerine bayılan askere tören alanındaki sağlık görevleri ilk müdahaleyi yaptı. Asker daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        9

        PROTOKOL ÜYELERİ KARŞISINDA OYNAMAYA BAŞLADI

        Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen konserde bir kadının protokol üyelerinin karşısında bir anda oynamaya başlaması şaşkınlık yaşattı. Bütün meydanı dolaşan kadın, konserin bitmesinin ardından yerine geçti.

        16

        Çanakkale'de Büyük Zafer böyle kutlandı.

        17

        SUBAYLARIN GURUR SELFIE'Sİ

        Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. Akçakale Hükümet Konağında yapılan kutlamalarda; Akçakale Kaymakam vekili Ömer Faruk Çelik, 3´üncü Hudut Alay Komutanı Albay Yaşar Kaya, Belediye Başkan vekili Cuma Yıldık tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. İstiklal Marşı okunan ve gaziler ile vatandaşların da ilgi gösterdiği törende, Yarbay Erdal Böcüoğlu, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı tören, protokol üyelerinin tebrikleri kabulü ile sona erdi. Törene katılan iki subayın selfie'si dikkat çekti.

        18

        MASLAK KIRMIZI-BEYAZ

        30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle İstanbul Maslak'ta bir çok gökdelen dev Türk bayraklarıyla donatıldı. Maslak, kırmızı-beyaza büründü. Bölgede bulunan çok sayıda gökdelene Atatürk posteri ve Türk bayrakları asıldı. Gökdelenlerdeki Atatürk posterleri ve Türk bayrakları havadan görüntülendi.

        19

        AKROBASİ PİLOTU BABA İLE KIZINDAN 'BÜYÜK ZAFER' UÇUŞU

        Türkiye'nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, "Mor Menekşe" adlı uçağıyla, Türkiye'nin tek sivil kadın akrobasi pilotu kızı Semin Öztürk Şener de kırmızı renkli "Pitts S2-B" uçağıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gösteri sundu. Sivrihisar ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nden havalanan baba ile kızı, uçaklarıyla ilçe halkına unutulmaz anlar yaşattı. Ali İsmet Öztürk ve Semin Öztürk Şener, gökyüzünde buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

        20
        21
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ