Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Çağatay Çelik: Altın tepsi - Futbol Haberleri

        İlk maçta rakibin fiziksel üstünlüğüne yanıt veremeyen Galatasaray bu maça da benzer bir anlayışla çıktı. İlk 45 dakika geride kaldığında Young Boys istediği her şeyi yaparken ilk yarı Galatasaray adına koca bir sıfırdı.

        İkinci yarı Berkan ve Jelert, akabinde Kerem Demirbay değişiklikleriyle ikili mücadele kazanmaya başlayan takım ikinci toplarla birlikte oyun üstünlüğü aldı. Ekstra efora gerek bile kalmadan baskı kuruldu, Young Boys rakip ceza sahasına itildi. Bu aralıkta Galatasaray iki net pozisyon üretebildi ancak her şey için çok geçti.

        REKLAM

        İlk sezonundaki kırılma maçlarının hemen hepsinden başarıyla ayrılan, neredeyse her büyük müsabakada sahaya imzasını atan Okan Buruk’un 180 dakikalık planının 150’si sınıfta kaldı. Taraftarın takımı ateşlemek için son dakikalarda çıkardığı gerginlik fayda etmedi, kaçan golün akabinde Young Boys fişi çekti.

        Geçen sezon 107 milyon Euro hak ediş maliyetin altına girerek fizik kalite yerine teknik kaliteye yatırım yapan ve Şampiyonlar Ligi kadrosu kurduğu illüzyonuna kapılan Galatasaray, aynı şeyleri deneyerek çok daha düşük bütçeyle fizik kaliteye yatırım yapan takıma yenildi. 180 dakikanın neredeyse yarım saati dışında varlık gösterilemeyen bu tabloda kaç sorumlu vardır bilinmez ancak Galatasaray turu altın tepside sundu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ