Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Fas'ın peri masalı noktalandı! Alkışları topladılar - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        2022 Dünya Kupası'nın peri masalına imza atan Fas, yari finalde son dünya şampiyonu Fransa'ya 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

        2

        Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ve üçüncüsü Belçika'nın yer aldığı F Grubu'ndan 7 puanla lider çıkan Faslı teknik adam Walid Regragui yönetimindeki "Atlas Aslanları", turnuvaya yakışan oyunları, renkli tribünleri, maç sonrası sevinçleri ve aile bağlarıyla futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.

        3

        NELER YAPTILAR?

        Hırvatistan'la golsüz berabere kalarak başladığı kupada, Belçika'yı Beşiktaş'ta forma giyen Romain Saiss ve Zakaria Aboukhlal'in golleriyle 2-0 yenen Fas, neler yapabileceğinin sinyallerini de vermişti.

        4

        Son maçta Kanada'yı Hakim Ziyech ve Youssef En Nesyri'nin golleriyle geçen Kuzey Afrika temsilcisi, grupta kalesinde tek golü kendi ağlarını vurduğı bu mücadelede gördü.

        5

        İspanya'ya karşı son 16 turu maçına çıkan Fas, 12 yıl önce turnuvada şampiyonluğa ulaşan rakibini seri penaltı atışlarıyla evine gönderdi.

        6

        İspanya'nın üç atıştan da yararlanamadığı penaltılarda, Madrid doğumlu Achraf Hakimi'nin golünde turun gelmesi, sosyal medyada da en çok paylaşılan bilgilerden oldu.

        10

        İLKİ BAŞARDILAR

        Fas, turnuva tarihinde çeyrek finale yükselen 4. Afrika takımı olduktan sonra yarı final gören ilk Afrika takımı oldu.

        11

        REGRAGUI'DEN "AZ ZAMANDA ÇOK İŞ"

        Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ilk Afrikalı teknik direktör olan Faslı Walid Regragui, turnuvanın başlamasına 3 aydan az bir süre kala takımın başına geçti.

        12

        Vahid Halilhodzic'in ayrılmasının ardından 31 Ağustos'ta göreve başlayan 47 yaşındaki teknik adam, turnuvaya kadar sadece 3 hazırlık maçı yapabildi. Regragui yönetimindeki Fas, bu karşılaşmalarda Şili ve Gürcistan'ı yenerken, Paraguay ile berabere kaldı.