Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararı toplantısı ne zaman? 2022 Kasım FED faiz kararı bugün, saat kaçta açıklanacak ve ne olacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        FED faiz kararı için piyasaların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Yıl içinde gerçekleştirdiği tüm toplantılarda faiz artışının ardından dolar kurunda diğer para birimlerine kıyasla değer kazandığı gözlemlenmişti. ABD Merkez Bankası’nın Kasım ayı Fed faiz kararı için 75 baz puan artış yapması bekleniyor. İşte, FED faiz kararı toplantısı ne zaman? sorusunun yanıtı...

        2

        FED TOPLANTISI OLACAK MI? FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

        FED'in sitesinde yer alan toplantı takvimine göre, ekim ayında FED faiz toplantısı yapılmayacak. Kasım ve aralık aylarında iki toplantı daha gerçekleştirilecek.

        Toplantı takviminde yer alan tarihlere göre FED, bir sonraki faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde açıklayacak. Kasım ve aralık aylarında iki toplantı daha gerçekleştirilecek.

        Yılın son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak.

        3

        FED FAİZ KARARI NE OLUR?

        Goldman Sachs ekonomistleri Fed'in Mart 2023'e kadar faiz oranını yüzde 5'e çıkarabileceği öngörüsünde bulundu. Daha önceki tahminlerinde 25 baz puanlık yukarı yönlü revizyona gitti.

        Goldman Sachs CEO'su David Solomon, Fed'in federal fon faiz oranını yüzde 4.50-4.75 seviyesine kadar yükseltebileceğini söylemişti.

        4

        Bankanın ekonomistleri son yayımladıkları raporda 2023 yılı mart ayına kadar Fed faiz oranının, bir önceki tahminlerinden 25 baz puan daha yukarıda, yüzde 5'e kadar çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

        Yayımlanan tahmine göre Goldman ekonomistleri bu hafta 75 baz puan, aralık ayında 50 baz puan, Şubat ve Mart aylarında 25'er baz puanlık artışlar bekliyor.

        5

        75 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENİYOR

        Fed'in ilk kararı bu hafta Çarşamba günü açıklanacak. Piyasalarda genel beklenti faizde 75 baz puan artış olacağı yönünde oluştu.

        6

        "ENFLASYON ÇOK İNATÇI OLMAYA DEVAM EDİYOR"

        FED, enflasyonu düşürme çabaları kapsamında geçen ayki toplantısında politika faizini art arda üçüncü kez 75 baz puan yükseltmiş, Fed Başkanı Jerome Powell, "İşin hallolduğuna ikna olana kadar devam edeceğiz" demişti.

        IMF 1. Başkan Yardımcısı Gita Gopinath Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, "Enflasyon çok inatçı olmaya devam ediyor" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ