Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Gözde isminin anlamı nedir? Gözde ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Gözde isminin analizi
        1

        Gözde ismi yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. Modern bir isim olmasının yanı sıra güzel anlamlara da sahiptir. Kulağa oldukça hoş gelen bu isim anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Gözde isminin anlamı, Gözde ne demek, Gözde Kuran’da geçiyor mu, Gözde isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Gözde İsminin Anlamı

        İsimler, anlamlarıyla birlikte bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple de biriyle tanıştığımızda ismini ve isminin ne anlama geldiğini sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ister çünkü çocuklarına kötü anlamlara sahip isimler koymak istemezler. İsmin karakteri temsil ettiği yönünde yaygın bir görüş vardır. Bu nedenle de isim konusunda ayrı bir hassasiyet gösterirler. Ebeveynler isim belirleme sürecinde yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Gözde ismi birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Gözde isminin anlamları şunlardır:

        • Çok sevilen, beğenilen, nitelikli, üstün tutulan.
        • Beğenilen kadın.
        • Göze girmiş olan.
        2

        Gözde Ne Demek?

        Anne ve baba adayları yeni doğacak çocukları için isim belirlerken kafa karışıklığı yaşayabilir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi belirlemek kimi zaman zorlayıcı ve yorucu olabilmektedir. İsim belirleme konusunda titizlikle hareket ederler. Bazı ebeveynler bu karışıklıktan sıyrılmak için anne ya da babasının ismini çocuğuna koymaktadır. Kimi ebeveynler modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken kimileri geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Gözde ismi, kulağa hoş gelen ve kolay telaffuzlu bir isimdir. Gözde ismi; çok sevilen, beğenilen, nitelikli, üstün tutulan, beğenilen kadın ve göze girmiş olan anlamlarına sahiptir.

        Gözde Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi ebeveynler için ismin kökeni önemlidir. Türkçe kökenli isimler kadar farklı kökenlere ait isimler de toplumumuzda yer almaktadır. Bazı aileler ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenebilmesine dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler için ismin manevi değeri önemlidir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu nedenle de Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Gözde ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Gözde ismini koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla Gözde ismini çocuğunuza koyabilirsiniz.

        3

        Gözde İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizinden son yıllarda oldukça fazla söz edilmektedir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte adeta bir akım haline dönüşmüştür. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Gözde ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

        Bu ismi taşıyan bireyler monotonluktan hoşlanmazlar. Sıradan şeyler onlara göre değildir. Farklı ve orijinal şeyler ilgilerini çeker. Oldukça dışa dönük kişilikleri vardır. Etrafındaki insanlara güven verirler. Son derece dürüsttürler. Bir kişi sözünde durmuyorsa onunla arkadaşlık etmezler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ