15 dakikada uykuya dalmanızı sağlayacak taktik!
Nörolog Daniel Barone, geceleri hemen uyumak için uyguladığı farkındalık meditasyonunu uykusuzluk çeken herkese tavsiye ediyor
Nörolog Dr. Daniel Barone, 15 dakikalık günlük ritüelin gece iyi bir uyku çekmeyi sağlayacağını söylüyor.
Dr. Barone, farkındalık meditasyonunu hem kendisi uyguluyor hem de uyku problemi çeken hastalarına tavsiye ediyor. Rahat uyuyabilmek için her gün 15 dakika bu meditasyonu yapmak gerekiyor.
Uykusuzluğun çeşitli nedenleri olabilir. Yorgunluk, stres, alkol, nikotin ve kafein kullanımı, ilaç kullanımı, psikolojik veya fiziksel rahatsızlıklar bu nedenlerden sadece birkaçı...
Business Insider'da yer alan habere göre; "Meditasyon yapma tarzım çok basittir" diyen Dr. Barone’un önerisi tam da geceleri uykusuzluk çeken insanlara göre... İşte farkındalık meditasyonu nasıl yapılır sorusunun cevabı...
Farkındalık meditasyonunu uygulamak için öncelikle karanlık ve sessiz bir odaya ihtiyaç var. Meditasyon genelde sessiz gerçekleştirilse de bazen kulaklıkla müzik dinlenebiliyor.
Dik bir pozisyonda oturun, ellerinizi doğal pozisyonunda bacaklarınızın üzerine koyun. Ayaklarınızı rahat bir pozisyonda yerde tutun. Sonra gözlerinizi kapatın ve burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan verin.
Nefesinize odaklanın ve nefes aldığınızın farkında olun. İçinizden "nefes al, nefes ver" diye kendinize komut verebilirsiniz.
Bunu yaparken bir meditasyon yaptığınızı ve amacınızın rahatlamak olduğunu unutmayın. Meditasyona başlamadan önce telefonunuza 15 dakika sonrası için alarm kurabilirsiniz.
4-7-8 tekniği olarak adlandırılan yöntemin ise 60 saniye içinde kişileri uyutuğu iddia ediliyor. Bu tekniğe göre ise yapılması gerekenler şöyle:
1-Burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alın.
2-Nefesinizi 7 saniye tutun.
3-Nefesinizi 8 saniyede ağzınızdan verin.
4-İlk üç adımı 3-4 defa tekrarlayın.
Açıklamalara göre bu yöntem ciğerleri daha çok oksijenle doldurabiliyor, bu ilave oksijen de parasempatik sinir sistemini rahatlatıyor.
Yöntemi geliştiren Amerikalı Dr. Andrew Weill rahatlatıcı etkisi nedeniyle bu yöntemin aynı zamanda anksiyeteye de iyi gelebileceğini belirtiyor.