Horlama tedavisi için hangi bölüme gidilir? Horlamaya hangi doktor bakar?
Horlama, boğaz çevresindeki dokunun titremesiyle meydana gelen sestir. Uyku esnasındaki hava akışının azalmasıyla kendini belli eden horlama, ortalama her 100 kişiden 25'inde görülebilir. Yaşam kalitesine ciddi bir sekme vuran horlama, uyku esnasında solunum durmasına kadar ilerleyebilir.
Horlama Hangi Hastalıkların Habercisi?
Toplumda genel bir kanı vardır. O gün yoğun çalışmışsanız ve yorgunsanız horlamanız buna bağlanır. Oysaki horlama bir yorgunluk belirtisi değil, bir sağlık sorunun habercisidir. Özellikle horlayan bireyler genellikle horlama konusunda inkâr davranışına gider. Ancak horlama gürültü bakımından da çevreye rahatsızlık vermektedir. Peki, horlama hangi hastalıkların habercisidir?
Horlama Nasıl Kesilir?
Horlama sorununun önüne geçmek için bazı yöntemler vardır. Bunlar:
Horlamaya Hangi Bitki İyi Gelir?
Horlama probleminden kurtulmak için başvurulan yöntemlerinden biri de şüphesiz ki doğal yöntemlerdir. Gerek doğal olmaları gerekse ulaşılabilir olmaları yönüyle horlama sorunlarında alternatif tıp seçeneği oldukça revaçtadır. Peki, horlamaya hangi bitkiler iyi gelmektedir?
Horlama Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Horlama problemi için hastanelerin kulak burun boğaz (KBB) bölümüne gidilmelidir. Burada yapılacak tetkikler sonucunda gerekli görülürse KBB uzmanı sizi uyku laboratuvarına yönlendirerek horlamanızın altında yatan sebepleri araştıracaktır.