Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sinem'in çığlığı yankı buldu! - Son dakika haberler | Son dakika haberleri

        Ankara'da eski eşi Sinem Türk'ü bıçaklayarak yaralayan ve kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan sanık Sinan Özçelik, tahliyesine yapılan itiraz üzerine yeniden gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        AA'da yer alan habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 25 Ekim 2023'te sanık Sinan Özçelik hakkında eski eşi Sinem Türk'ü hayat fonksiyonlarını etkileyecek şekilde bıçakla yaraladığı gerekçesiyle kasten öldürmeye teşebbüs, hakaret ve tehdit suçlarından Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı belirtildi.

        REKLAM

        Tutuklu yargılanan sanığın 12 Temmuz'daki duruşmada tahliye edildiği, başsavcılığın Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itirazı üzerine sanığın dün Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı bildirildi.

         Sinem'i 7 kez bıçakladı, tahliye edildi!
        Sinem'i 7 kez bıçakladı, tahliye edildi! Haberi Görüntüle

        "ADALET SİSTEMİNE GÜVENİYORUM"

        DHA'nın haberine göre de Sinan Özçelik, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Sinem Türk, eski eşinin yeniden tutuklandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ben bir kadınım ve bir anneyim. 2 tane de çocuğum var. Şiddet olaylarına hepimiz karşıyız. Hiçbir kadının ve hiçbir annenin canı acımasın. Bu tarz insanların dışarıda gezmesini zaten doğru bulmuyorum. İnşallah hepsi gerekli adaleti bularak, en ağır şekilde cezalandırılır. Hala olayın şaşkınlığındayım. Ayrıca şahsın bu dava sonucunda en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum, yanına kalmasın. Tutuklama kararını ailem de öğrendi. Onlar da çok mutlu oldular. Bu karardan dolayı Türkiye’de bu tarz olayları yaşayan kadınların mutlu olacağını, diğer yaralanan ve zarar gören kadınlara örnek olacağını düşünüyorum. Hakimlerimize de adalet sistemine de güveniyorum" dedi.

        "OLMASI GEREKEN BUYDU"

        Sinem Türk'ün avukatı Gamze Özçelik de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın mahkemeye itirazının gecikmeli de olsa doğru olduğunu söyleyerek, "Adam öldürmeye teşebbüsten durumun yaralamaya çevrilmesi, mahkemenin de buna kanaat oluşturması ne yazık ki bizi de üzdü. Çok istisna olan bu durumu kolay kolay görmeyiz. Doğru bir karar değildi tahliye kararı. 10 günlük bir süreç sonunda, en azından nihayete erdirdik durumu. Sonuçta adam öldürmeye teşebbüsten bahsediyoruz. 7 yerinden bıçaklanan bir kadın var ve bu kadının yaşadıkları psikolojik ve travmatik olarak çok zor. Bunları değerlendirdiğimiz zaman verilen tahliye kararına her ne kadar anlam veremesek de nihayetinde tutuklama kararının tekrar verilmesi bizi de mutlu etti. Zaten olması gereken de buydu" ifadelerinde bulundu.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ