Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Gabar'da sondaj kulesi devrildi | Son dakika haberleri

        Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan 3 kişiden 2 işçi yaralı kurtarıldı, bir mühendis hayatını kaybetti.

        AA'da yer alan habere göre Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında petrol sondaj kulesi devrildi.

        Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi.

        Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altında kalan 3 kişiden 2 işçi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçilerden biri helikopterle hastaneye ulaştırıldı, diğer işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        REKLAM

        Vali Cevdet Atay da kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğüne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşandığı bildirildi.

        Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar'ın kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopterle hastaneye sevk edildiği, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçinin de Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edilen açıklamada, bir mühendisin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

        BAKAN BAYRAKTAR'DAN TAZİYE

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Şırnak Gabar’da Şehit Aybüke Yalçın Sahası’nda meydana gelen kazada mühendisimiz Mehmet İrfan Güler’in hayatını kaybetmesinden dolayı büyük bir üzüntü duydum. Çalışma arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Kazanın sebeplerini ortaya çıkarmak üzere kapsamlı bir inceleme başlattık. En kısa zamanda konunun aydınlığa kavuşacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

        TPAO'DAN AÇIKLAMA

        Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO), Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın petrol sahasında meydana gelen kazaya ilişkin yapılan açıklamada da, "Kule enkazının altında kalan mühendisimiz Mehmet İrfan Güler maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan 2 işçimiz ise hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış olup detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize ise acil şifalar dileriz" denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ