Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor Konyaspor maçı yazar yorumları: Türkiye'nin Totti'si - Son Dakika Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Visca'ya ayrı bir parantez açmak lazım. Süper Lig’in Totti’si gibi görüyordum ben onu. Nasıl Totti pekalâ çok daha zengin takımlarda oynayıp, çok daha büyük maaşlar kazanabilecekken Roma’da kalıp tek bir Serie A şampiyonluğuyla yetindi; Visca’nın da öyküsü biraz öyleydi aslında.

        2

        Ama 2022’nin başında değişti bu hikâye: Visca’nın Trabzon’a geçişi, adeta Totti’nin Juventus’a geçmesi gibi bir etki yaptı Süper Lig’e. Son üç maçtaki üç galibiyetin, şampiyonluk yolunda çok kritik Galatasaray ve Konya zaferlerinin aslan payını sırtladı Visca.

        3

        ERMAN TOROĞLU: Lig yarışını 400 metre atletizm koşusu gibi düşünürsek, Trabzonspor, son 100 metreye müthiş önde girdi. Bundan sonra daha az gergin maçlar oynayacak. Abdullah Avcı'yı 1.5 yıldır ilk defa bu kadar gergin gördüm.

        4

        İlhan Palut'un maç sonu kırmızı kart görecek kadar itiraz etmesini anlayamadım. Senin takımın az da olsa hâlâ yarışın içinde. Bir teknik adam takımını yalnız bırakmamalı. İki takım futbolcularının da enerjilerine ve ayaklarına sağlık.

        5

        AHMET ÇAKAR: Bu sene o sene oldu. 12 puan fark... Her ne kadar Konyaspor'un bir maçı eksik olsa da Trabzonspor çok uzun yıllar sonra anasının ak sütü gibi hak ettiği bir şampiyonluğu almak için geri sayımda. Oyuncu kalitesi çok önemli. Cornelius'un soldan topu alışı, yaklaşık 35-40 metreden ortaya çıkarışı, son haftaların en büyük golcüsü Visca'nın topu çekip vurması buram buram kalite kokuyor.

        6

        Nwakaeme adeta bataklıkta çırpınıp dışarı çıkan aslan gibi düştü, kalktı, süründü, üç kişinin arasından çıktı ve Visca'ya 'al da at' dedi. Visca da tabii kaçırır mı!

        7

        GÜNTEKİN ONAY: Devre arası transfer olan Visca, golleri ile Trabzonspor’u en kritik maçlarda taşımaya devam ediyor. Bosna Hersekli yıldız kazandırdığı puanlarla parasını çoktan çıkarttı bile.

        8

        Trabzonspor, bu galibiyetle şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Yarış yeniden ve aynı puanlarla başlasa dahi kadro kalitesi ve oyun gücüyle Trabzonspor yine favori olurdu. Dün Abdullah Avcı’nın takımı 70 dakikalık müthiş futboluyla “Ben şampiyonluğun tek adayıyım” dedi.

        9

        CEMAL ERSEN: Skor elbette önemli. Ama daha önemlisi lider gibi oynamak, şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu kabul ettirecek bir oyun sergilemekti. Trabzonspor bu kimliğe sahip olduğunu gösterdi. Çok kritik bir sınavdı. Takipçisi Konyaspor’u devre dışı bırakmak için ekstra bir performans gerekiyordu.

        10

        Net söylemeliyim, düşündüğü kadar zor olmadı. Altını çizmek gerek; şu anda ligde hiçbir takımın arkasında böyle bir güç, böyle bir taraftar desteği yok. Trabzonspor’un en büyük avantajı bu. Tek biletin bile kalmadığı bir statta oynamak, hangi takıma nasip olabilir. Trabzonspor’u yan bakan yanıyor ise, kalan süreçte bu yarışı bırakması kolay değil.

        11

        REHA KAPSAL: 'Visca demek şampiyonluk demek' son üç maçta attığı gollerle direkt katkısını, kalitesini ortaya da koydu. Trabzonspor yönetiminin devre arasında yaptığı hamlenin ne kadar doğru olduğu kanıtlandı.

        12

        Yani şampiyonluk şansını hiç riske etmemek adına bu transferi de gerçekleştirmiş oldular. Artık hakkı olan şampiyonluk kupasını almak için bundan sonraki lig sürecini de matematiksel olarak ilan etmeyi bekleyecektir.

        13

        METİN TEKİN: Futbol sihirbazının attırdığı bir gol var. Tarif et deseniz edemem ben. Nwakaeme'ye özgü bir asist oldu. O kadar iyi biliyor ki rakibinin hamle yapacağı anı. Alan daraldıkça büyüyor. Konyaspor adına da kolay değildi. 45 bin kişinin önünde Trabzon'da, o statta...

        14

        Zaten Trabzonspor'un sevinci de bir maç sevinci gibi değil, şampiyonluk sevinci gibiydi. Puan farkını açarken, takım farkını da açıyor Trabzonspor. Kadro yapısında fark açtı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, hala oyun arayışında. Bu sene değil, önümüzdeki sene nasıl kapanacak?

        15

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Türkiye'de şampiyonluk formülü basittir. A sınıfı bir kaleciniz olacak. A sınıfı olmasa da çok iyi, lider - baba bir stoperiniz olacak. Orta saha göbeği çok önemli. Burada en az 2 müthiş koşucunuz, en az 2 zeka küpünüz olacak. Önde de 3 tane skorer futbolcunuz varsa hep zirvede olursunuz. Şampiyonluk formülü budur.

        16

        5-6 tane üst düzey kalitede oyuncunuz, 5-6 tane de 'iyi' futbolcuya ihtiyacınız vardır. Abdullah Avcı ile birlikte 3 transfer döneminde bu formüle uygun takım kuran Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini tebrik ediyorum. "Zaten açık farkla lideriz. Şimdi masrafa gerek yok" deyip Visca'yı almamazlık etmediler mesela. O Visca'nın daha şimdiden 8 puanı var.

        17

        ÖNDER ÖZEN: Trabzonspor çok saygın bir oyun oynadı. Büyük puan farkı, büyük camia farkı var. 40 bin kişi sahanın etrafını sarmış. Şehir Trabzon şehri. Bütün atmosfer bir Trabzon bulutu. O buluttan rakibin çıkamayacağı düşünülür zaten ama Abdullah Avcı hiçbir şeyi şansa bırakmamış. Rakibine çok saygı duyarak hazırlanmış.

        18

        Nwakaeme'nin yaptığı işi izlemeyenler bir yerden bulsunlar. Kolay rastlanacak işler değil bunlar. Bire bir oynamadı orada, bire üç oynandı. 3 kişinin arasında en muntazam işi nasıl yaptınız? Kendisi de anlatamaz, doğaçlama.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ