Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uçaklarda neden kül tablası var? Eski uçuş görevlisi açıkladı!
        1

        Kabin amirleri tarafından her uçuş öncesi "Uçuşlarımızda elektronik sigara dahil sigara içilmediğini hatırlatırız." uyarısı yapılır. Tuvaletlere gidildiğinde ise küllük görülür. Peki bunun sebebi nedir?

        2

        1973 yılında Rio de Janeiro istikametinden Paris'e doğru giden yolcu uçağında, yanan sigarasını, söndürmeden tuvalet kağıtlarının olduğu yere atan şahıs sebebiyle uçak içerisinde yangın çıktı.

        3

        Çıkan yangın sebebiyle tüm kabin duman altı oldu ve acil iniş yapmak zorunda kalan pilot, başarılı olamayınca uçak Paris'in 15 km güneyinde yer alan bir tarlaya düştü.

        4

        Tuvalette sigara içip, söndürmeden tuvalet kağıtlarının arasına atan kişi 123 kişinin hayatına mal oldu!

        5

        Yaşanan bu kazadan sonra havacılık otoriteleri, tüm uçak tuvaletlerine küllük konulmasını zorunlu hale getirdi. Eski bir uçuş görevlisi ise geçtiğimiz gün flyingkaylee isimli TikTok hesabından bu konu hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre, uçaklarda tuvaletlere konulan küllükler aslında tamamen güvenlik amaçlı! Havayolları kurallarına rağmen yine de sigara içen bir kişinin, yanan sigarayı imha etme işleminin güvenli olmayan şekilde yapması istenmiyor. Bu sebeple her ne kadar yasak olsa da kurallara uymayan birinin sigara içmesi sonucu yangın çıkma riskini en aza indirmek için kül tablaları uçak tuvaletlerinde yer almaya devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ