Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları! Sürprizlerin gecesi! - Futbol Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Serie A'da ve Şampiyonlar Ligi'nde kötü günler geçiren Juventus, Avrupa'da büyük bir şok yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu dördüncü hafta maçında Juventus, İsrail'de Maccabi Haifa'nın konuğu oldu.

        2

        Juventus, Torino'da 3-1 mağlup ettiği Maccabi Haifa'ya deplasmanda 2-0'lık skorla boyun eğdi. İsrail ekibinin golleri Omer Atzili'den geldi.

        3

        Maccabi Haifa, 2002-03 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi galibiyeti bulunmuyordu. İsrail ekibi 20 yıl sonra turnuvada galip geldi.

        4

        Bu sonucun ardından Juventus 3 puanda kalırken Maccabi Haifa ise İtalyan devini yakaladı.

        5

        MANCHESTER CITY, DANİMARKA'DA TAKILDI

        Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. hafta maçında Manchester City, Kopenhag'a konuk oldu. Karşılaşmaya baskılı başlayan Manchester City, Rodri'nin 11. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Golün ardından yapılan VAR incelemesinde pozisyonun öncesinde Mahrez'in elle müdahalesi tespit edildi ve konuk ekibin golü geçersiz sayıldı.

        6

        İptal edilen golün ardından Manchester City baskısı sürerken 23. dakikada konuk ekip penaltı kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda Akanji ile birlikte hava topuna yükselen Boilesen, topa elle müdahale etti ve yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı verildi. Manchester City'de topun başına Riyad Mahrez geçerken Cezayirli oyuncu, fırsatı değerlendiremedi ve penaltı atışından yararlanamadı.

        7

        İlk yarının son 15 dakikalık bölümüne 0-0'lık eşitlikle girilirken Manchester City'de Sergio Gomez, Haraldsson'a yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Mücadelenin ikinci yarısında iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadele 0-0'lık eşitlikle noktaladı.

        8

        Bu sonucun ardından Manchester City, grupta ilk kez puan kaybederken puanını 10'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Gruptaki ikinci beraberliğini alan Kopenhag ise 2 puana ulaştı. Grupta oynanan ilk maç, Manchester City'nin 5-0'lık üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

        9

        MILANO'DA KAZANAN CHELSEA

        E Grubu'ndaki mücadelede Chelsea, Milan'ı 2-0 mağlup etti. Mücadelenin 18. dakikasında Tomori, Mount'a yaptığı hareketin ardından kırmızı kart gördü ve Chelsea penaltı kazandı. Topun başına geçen Jorginho hata yapmayarak skoru 1-0'a getirdi.

        10

        Dakikalar 34'ü gösterirken Aubameyang sahne aldı ve Mount'un pasında yakın köşeye yaptığı plase ile farkı 2'ye çıkardı. İlk 45 dakikada başka gol olmadı.

        11

        Kalan dakikalarda gol olmayınca Chelsea maçı kazandı ve bu galibiyetle birlikte puanını 7'ye yükselterek liderliğe tırmandı. Milan ise 4 puanda kaldı ve grubun son sırasına geriledi.

        12

        1-1 PAYLAŞTILAR

        Grubun diğer mücadelesinde Dinamo Zagreb ile Salzburg karşı karşıya geldi. Mücadelede gol perdesi 12'de açıldı: Nicolas Seiwald, konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

        13

        Golden sonra yoğun baskı kuran Dinamo Zagreb aradığı golü 40'ta buldu. Robert Ljubicic skora denge getiren isim oldu.

        14

        İkinci yarıda Salzburg etkili oldu ve Sucic'in bir şutu direkten döndü ancak skor değişmeyince mücadele 1-1'lik eşitlikle noktalandı. Salzburg haftayı 6, Dinamo Zagreb ise 4 puanla tamamladı.

        15

        İSKOÇYA'YA WERNER İMZASI

        F Grubu'nda Celtic, RB Leipzig'i konuk etti. Mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle geçildi.

        16

        75. dakika oynanırken Timo Werner sahne aldı ve RB Leipzig'i 1-0 öne geçirdi. 84'te bir kez daha sahne alan Werner bu kez golün hazırlayıcısı oldu ve Forsberg maçın sonucunu söyledi: 2-0.

        17

        Kalan dakikalarda gol olmayınca Leipzig zorlu deplasmanda galibiyete uzanarak puanını 6'ya yükseltti. Celtic ise 1 puanda kaldı.

        18

        REAL SON NEFESTE!

        Gecenin diğer bir sürprizi ise Shakhtar'dan geldi. Real Madrid'i konuk eden Shakhtar ilk 45 dakikayı gol yemeden kapattı, 46'da ise öne geçti: Zubkov, Ukrayna ekibini üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.

        19

        Carlo Ancelotti 57'de Modric ve Vinicius Junior'u oyuna sürerken 68'de Alaba, Camavinga ve Asensio'yu oyuna aldı. Real Madrid aradığı golü ise son dakikalarda buldu: Antonio Rüdiger, İspanyollara 1 puanı getiren golü kaydetti.

        20

        Real Madrid bu sonuçla birlikte puanını 10'a yükseltip liderliğini sürdürürken Shakhtar ise 5 puanda kaldı.

        21

        SEVILLA 1-0'I KORUYAMADI

        Kopenhag ile City'nin olduğu G Grubu'nun 22.00'de başlayan diğer mücadelesinde ise Borussia Dortmund ile Sevilla karşı karşıya geldi. Jorge Sampaoli yönetimindeki Sevilla Nianzou'nun 18'de attığı golle 1-0 öne geçti.

        22

        Borussia Dortmund'un İngiliz yıldızı Jude Bellingham bu mücadelede de sahne aldı ve 35'te skora dengeyi getirdi. Genç futbolcu böylece Şampiyonlar Ligi'ndeki tüm grup maçlarında da birer gol kaydetmiş oldu.

        23

        Kalan dakikalarda iki takım da fırsatları değerlendiremeyince 1'er puanla yetindiler. Dortmund 7 puanla ikincilik koltuğunu sağlamlaştırırken Sevilla ise haftayı 2 puanla kapadı.

        24

        MESSI'SİZ PSG, BENFICA'YA TAKILDI

        Paris Saint Germain ve Benfica, Şampiyonlar Ligi H Grubu 4. haftasında Parc des Princes'de karşı karşıya geldi.

        25

        Golsüz geçilen ilk yarım saatin ardından Paris Saint Germain'de Kylian Mbappe, 39. dakikada penaltıdan takımını öne geçiren golü kaydetti ve devreye bu skorla girildi.

        26

        Maçın son yarım saatlik bölümüne ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle girilirken konuk Benfica, 62. dakikada Joao Mario ile penaltıdan skora dengeyi getirdi.

        27

        Mücadelenin kalan bölümünde iki takım da üstünlük golünü bulamazken karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Kylian Mbappe'nin 87. dakikada attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu sonucun ardından Paris Saint Germain ve Benfica puanını 8 yaptı.

        28

        MBAPPE TARİHE GEÇTİ

        Karşılaşmada Paris Saint Germain'in tek golünü kaydeden Kylian Mbappe, Edinson Cavani'yi geride bırakarak 31 golle kulüp tarihinin Şampiyonlar Ligi'ndeki en skorer ismi oldu.

        Haberi Hazırlayan: Çağatay Çelik
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ