Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

OPERASYON devam ederken Afrin halkı ne durumda? Türkiye’nin müdahalesine nasıl bakıyor? Ne yapıyor? Bu soruları devletin içindeki çok güvendiğim istihbarat kaynaklarımdan aldığım 2 fotoğrafla yanıtlayabilirim.

İlkinde gördüğünüz kuyruk, YPG’nin askere alma kuyruğu. Savaşacak durumda olan tüm erkekleri topluyor, silahlandırıyor ve savaşmaya zorluyorlar. Kadın, çocuk ve yaşlıları ise toplama kampı benzeri yerlerde topluyorlar. Aileler darmadağın, perişan. PYD bölge halkına çok çektirmiş. O nedenle Türkiye’nin başlattığı operasyona destek oldukça büyük.

KENT MERKEZİNDEKİ DEV ÖCALAN POSTERİ

İkinci fotoğraf Afrin merkezden bugün gelen bir fotoğraf. Çok önemli bir kaynak sayesinde elime geçti. Şehir merkezindeki PYD binasının üzerinde dev Öcalan posteri var. Kentteki havayı, PKK-PYD aynılığını ve “Zeytin Dalı” sürerken Afrin’de neler yaşandığını anlatıyor.

Şunu hatırlatmam gerek: ÖSO ile ilgili çeşitli tartışmalar yapılıyor, içinde radikal İslamcıların olduğu söyleniyor vs. Bunlar kara propaganda. Afrin’deki operasyona katılan ÖSO birlikleri Arap, Türkmen ve Kürtlerden oluşuyor. İstihbarat birimleri, içinde radikal unsurlar olup olmadığını kontrol ediyor. Topoğrafya göz önüne alınarak Kürtlere ağırlık verilmiş.

***********

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

AFRİN kolay bir coğrafya değil. Operasyon başarılı ilerliyor ancak hava şartları kötü, arazi engebeli, yer yer mayınlı. O nedenle “Bu iş birkaç güne biter” beklentisine girmemek lazım. Aylar sürebilir. Ama TSK çok iyi çalıştı. Karşılaşacağı zorlukları hesapladı. Tabii savaş koşullarında hesaplanmamış gelişmeler olabilir, fakat şu aşamada karşılaşılanlar, beklentilerin çok dışında değil.

Etrafında irili ufaklı köyler olan bir kasaba ele geçirilmeye çalışılıyor. 3 ayrı yerden cephe açıldı. Bu cepheler bulundukları koşullara göre daha hızlı ya da daha yavaş ilerleyebilir. Peki cephe açıldıktan sonra nasıl yol alınır?

Öncelikle araziye göre ilerlenerek yolun üzerindeki köy ya da farklı yerleşim yerleri kontrol altında alınıyor. Daha sonra oraya gelene kadar kullanılan yolun kontrol altına alınması süreci başlıyor. Bu süreçte bir yandan henüz ayak basılmamış alandaki tehlikeler kollanıyor, bir yandan gerideki alan güvenli hale getiriliyor. Bu çok detaylı ve yavaş ilerleyen bir süreç. O nedenle süre vermekten kaçınmak lazım...

***********

MAĞAZADAKİ SIKINTI

TÜRKİYE’de mağazacılık çok gelişti. Ürün değişimi, müşteri hizmetlerine ulaşım eskiye oranla çok daha kolay. Ancak Boyner mağazalarında birkaç kez üst üste yaşadıklarım beni şaşırttı. Çevreme sorduğumda birçok kişinin aynı konudan şikâyetçi olduğunu gördüm ve bu nedenle yazmaya karar verdim.

Boyner’de müşteri hizmetleri çalışmıyor sanki. Sistem çabuk ve pratik değil. Başıma gelen son hadise şu: Çocuklar için aldığım ayakkabı küçük gelince “Bir numara büyüğü var mı?” diye sormak ve varsa ayırtmak için müşteri hizmetlerini aradım. Sabredip 25 dakika telefonda beklememe rağmen kimseye ulaşamadım. Ertesi gün Capitol’deki mağazaya gittim, ürünü buldum, ancak bu sefer de değişim için prosedürler başladı. Önce müşteri hizmetlerinde iade edeceksiniz, bir çek alacaksınız, sonra yine kasada sıraya girip o çekle yeni ürünü satın alacaksınız. Kasa çok kalabalıktı ve tek kişi çalışıyordu. Alt tarafı bir numara değişikliği yapmak için yarım saat bekledim. Çalışanlara sorunca da “Şikâyetler oluyor ama maalesef bizde sistem böyle” cevabını aldım. Yani çalışanlar da sorunun farkında. Nasıl olmasınlar? Sistem böyleyse onlar da her gün onlarca şikâyetle uğraşıyor olmalılar. Bunlar 10 yıl öncenin görüntüleri.

***********

BU SOĞUKTA İÇİMİZİ ISITACAK PROJE

İSTANBUL günlerdir donuyor. Kar da bekle bekle gelmediği için hava bir türlü kırılmadı. Bizler kat kat giyindiğimiz halde titriyoruz, sokaktaki hayvancıklar ne yapsın?

Bu soruyu Migros soruyor ve mağazalarının önüne, sokaktaki kedi ve köpekler için ayrı ayrı mama ve su alan kap koyuyor. Ben bizim evin hemen yakınındaki şubesinde gördüm ve bu inceliğe bayıldım!

Esasen Migros 3 yıldır HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile bir işbirliği yapıyor ve son kullanım tarihi yaklaşan ve raflardan kaldırılan ürünleri buraya teslim ediyor. Böylece birçok sokak hayvanı doyuyor. Mağaza önüne kuru mama koyma projesi de bu kapsamda geliştirildi ve devam ediyor. Tebrik ediyorum!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar