Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Eylül hazırlığı! İstanbul'da 4 günlük yağmur ihtimali - Son dakika hava durumu | Son dakika haberleri
        1

        Türkiye’de uzun zamandan sonra Anadolu’da yağmurlu günler başlıyor. Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz, hafta sonu beklenen yağmurlardan en çok etkilenen bölgeler olacak.

        2

        24 Ağustos Cumartesi günü Doğu Karadeniz’de şiddetli yağışlı geçebilir, Rize-Ardeşen arasında yine tahminlere uygun davranmakta, su baskınlarına karşı tedbirli olmakta yarar var. Akdeniz’in iç kesimlerinde de cumartesi günü Isparta-Konya arasında kuvvetli yağabilir.

        3

        Yarından itibaren etkisine gireceğimiz yağışlı havaya rağmen, hissedilen sıcaklık pek fazla düşmüyor. Kıyı merkezlerde İstanbul-Bursa-Çanakkale-İzmir-Antalya hattında yine hissedilenler 35°C civarında olacak.

        4

        Yağmurlar lokal ve uzun süreli olmadığı için havayı ve toprağı ancak bir süre için serinletebiliyor. Bunaltıcılık Marmara’ya komşu merkezlerde bir süre daha devam ediyor.

        5

        Yangın haritasında ise Ege Bölgesi yine yüksek yangın tehlikesi altında görünüyor. Bugün yeniden kuzey ve kuzeydoğudan esmeye başlayan rüzgar, Ege’nin yamaçlarındaki arazileri (Güney ve batı cephelerinde) kurutuyor.

        6

        Hafta sonu yeşil alanlarda çok dikkatli davranmaya, yanar halde hiçbir nesneyi doğaya bırakmamaya, kullanmamaya özen gösterelim.