Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil GT3 20 yaşına girdi - Otomobil Haberleri
        1

        Alman spor otomobil üreticisi Porsche, 911 GT3 modelinin 20'inci yaşını kutluyor.

        2

        Bundan 20 yıl önce ilk kez 1999 yılının Mart ayında Cenevre Fuarı’nda görücüye çıkan model, Porsche Motorsport konseptinin ana özelliklerini diğer 911 versiyonlarından daha fazla taşıması ile dikkat çekiyor.

        3

        Dünya Ralli Şampiyonu Walter Röhrl, yarış mühendisi Roland Kussmaul ve Weissach'lı Porsche Motorsport uzmanları tarafından geliştirilen Porsche 911 GT3, yarış pistinde sergilediği çevikliği yola taşımayı hedefiyle üretiliyor.

        7

        Modele marka tarihinder bir ilk olarak "Yarış Sporu (Racing Sport)" anlamına gelen "RS" ismi değil, modelin motor spor versiyonlarının yarışlara katılacağı GT sınıfına ithafen GT3 ismi verildi.

        8

        Yeni spor otomobilin altı silindirli, su soğutmalı 3.6 litrelik boxer tipi motoru 265 kW'lık (360 BG) güç üretiyordu.

        9

        Model Walter Röhrl'ün sürüşünde 20.8 kilometrelik Nürburgring Nordschleife pistini sekiz dakikadan kısa bir sürede tamamladı.

        22

        Güç aktarımı, 350 kW (475 BG) güç üreten 3.8 litrelik doğal emişli motor ve ilk kez beraberinde gelen Porsche Doppelkupplung (PDK) çift kavramalı şanzımandan oluşuyordu.

        23

        Porsche 911 GT3 modelinin yarış versiyonları ise son 20 yılda motor sporlarında da önemli başarılar elde etti.

        24

        GT3, Spa 24 Saat Yarışı, Daytona 24 Saat Yarışı ve 2000 yılından beri yedi kez kazanılan Nürburgring 24 Saat Yarışı gibi dayanıklılık yarışlarında da dereceye girmesi ile biliniyor.