İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü'nün kazananları belli oldu
Bu yıl ikincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü'nün kazananları belli oldu. Yarışmanın kazananları Anlatan Eller, E-Bursum ve Türkiye'nin Kadın Balıkçıları'na 50 bin lira ödül verildi. Ödül töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, "Sosyal girişimcinin önünü açmak için bu yarışmayı düzenledik" dedi
Önceki yıl hayata veda eden Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur adına ikincisi düzenlenenSosyal Girişimcilik Ödülü'nün kazananları açıklandı.
Kale Grubu ve sosyal girişimci ağı Ashoka Türkiye tarafından düzenlenen yarışma,"daha iyi bir gelecek için değer bilmek kadar değer katmanın da fark yaratacağına işaret etmek" amacıyla "Hayata Değer" temasıyla gerçekleştiridi.
Geçen yıla oranla 2 kat daha fazla başvuru yapılan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi de dahil Türkiye'nin dört bir yanından başvuru aldı. "Erken Aşama" kategorisinde, sosyal medya ve diğer online araçları kullanarak işitme engelli ve sağır bireylere Türk işaret dili destekli eğitim veren "Anlatan Eller" projesiyle Pelin Baykan, ödüle layık görüldü.
Bugüne kadar 250 bin öğrenciye 15 milyon TL burs dağıtılmasını sağlayan "E-Bursum" ile "İleri Aşama" kategorisinin kazananı Mesut Keskin oldu. Türkiye'deki tüm balıkçı kooperatiflerini bir araya getiren ve tüm ortakları erkek olan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği'nin destek verdiği "Türkiye'nin Kadın Balıkçıları", "İş Birliği" kategorisinde ödül kazandı.
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü'nü kazanan sosyal girişimcilere 50 bin liralık ödül verildi.
'SOSYAL GİRİŞİMCİ DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜDÜR'
Törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, İbrahim Bodur'un, değişimin önünü açan cesur, yenilikçi ve insan odaklı yaklaşımını bu ödül töreniyle yaşatmayı amaçladıklarını kaydetti.
Okyay,"İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü'nü, dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve bu uğurda yaşamları iyileştirmek için harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilerin önünü açmak, onların yarattığı pozitif etkiye destek olmak için düzenliyoruz. En büyük arzumuz, projenin uzun soluklu olması, sürdürülebilir etki yaratması ve kalıcı bir iz bırakması" dedi.
Okyay, sosyal girişimcilerin, bugünün kronik sorunlarına faaliyet gösterdikleri alanlarda yenilikçi, kalıcı ve etkili çözümler geliştiren "değişim öncüleri" olduğunu, sosyal girişimcileri, Türkiye ve dünya için geleceğin hem habercileri hem de mimarı olarak gördüklerini söyledi.
YENİ KATEGORİLER AÇILDI
Bu yıl hem erken hem ileri aşama sosyal girişimciler için kategoriler açtıklarını bildiren Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu da,"Bu sayede hem yolun başındaki sosyal girişimcileri desteklemenin önemini vurgulamak hem de çalışmalarını bir raddeye getirmiş sosyal girişimcilere 'sonraki aşamada yanınızdayız' demek istedik. Bu yıl bir de iş birliği kategorisi açarak sosyal etki ve sosyal inovasyon için olmazsa olmaz bir konuyu, farklı aktörlerin iş birliği içinde çalışmasının önemini vurgulamak istedik"
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü'nü kazanan sosyal girişimcilere 50 bin liralık ödülün yanı sıra Türkiye'nin ilk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral'ın öğrencilerinden, ödül gecesinde de hazır bulunan seramik sanatçısı M. Tüzüm Kızılcan'ın imzasını taşıyan seramik tohum heykeli hediye edildi.