Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Jennifer Lawrence kimdir, kaç yaşında ve nereli? Lawrence, Cooke Marone ile evlendi!

        Jennifer Lawrence kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Güzelliği ve başarılı oyunculuk performansı ile Hollywood'un en çok kazanan oyuncuları arasında yer alanJennifer Lawrence, bir süredir nişanlı olduğuCooke Marone ile evlendi. İşte Jennifer Lawrence'ın düğünü ve hayatına dair detaylar...

        JENNIFER LAWRENCE EVLENDİ

        29 yaşındaki ABD’li oyuncu Jennifer Lawrence, ülkenin en küçük eyaleti olanRhode Island’da1894 yılında ünlü Amerikalı mimar Richard Morris Hunt tarafından tasarlananBelcourt of Newport isimli konakta nişanlısı Cooke Maroney ile evlendi. Ünlü ismin düğün törenine yaklaşık olarak 150 kişi davet edildi. Düğüne katılan isimler arasındanEmma Stone, Amy Schumer, Adele,Kris Jenner gibi isimler de yer aldı.Ancak düğünle ilgili fotoğraflar henüz basınla paylaşılmadı.

        REKLAM

        JENNIFER LAWRENCE KİMDİR?

        Jennifer Shrader Lawrence(d. 15 Ağustos 1990), Amerikalı aktris. Yer aldığı filmler dünya genelinde 5.5 milyar dolardan fazla hasılat elde etti, 2015 ve 2016 yılları arasında dünyanın en çok maaş alan kadın oyuncusuydu. 2013 yılındaTimedergisinindünyanın en etkili 100 kişisilistesinde yer aldı.Oscar,Altın KüreveSAGödüllerinin sahibidir.

        Jennifer Lawrence 1990 yılındaLouisville, Kentucky'de doğmuştur.Kilise oyunlarında oynadı,14 yaşında oyuncu olmaya karar vermiştir ve ailesiyle birlikte bir yetenek avcısına başvurmuştur. Liseden 2 yıl erken mezun olmuş ve oyunculuk kariyerine başlamıştır.

        KARİYERİ

        Lawrence TBS kanalındaki The Bill Engvall Show büyük kız kardeş 'Lauren Pearson'ı oynamıştır. Lawrence daha sonra sırasıyla The Devil You Know, Cold Case, Medium ve Monk Tv serilerinde rol almıştır.2008'de Jason Freeland'in yönettiği Garden Party isimli filmde küçük bir rol oynadı. Aynı yıl Guillermo Arriaga'in yönettiği büyük bir yapım olan The Burning Plain'da Charlize Theron ve Kim Basinger birlikte oynadı. Bu rolüyle Venedik film festivalindeMarcello Mastroianniödülünü aldı. Daha sonra başrol oynadığı Debra Granik'in yönettiği 'Winter's Bone' isimli film ileSundance Film Festivali'nde en iyi film ödülünü aldı.Bu filmdeki rolü ise birçok eleştirmenden olumlu tepki almıştır.David Denby,The New Yorker'daki yazısında filmi inanılmaz olarak tarif etmiştir.Jennifer Lawrence bu rolüyle 25 Ocak 2011'deAkademi Ödülleri'ndeEn İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday olmuştur. Aynı zamanda bu filmdeki performansı ona içindeNBRödülü de dahil olmak üzere 7 ödül kazandırmıştır.Aday olduğu an aynı zamanda Akademi ödüllerinin en genç ikinci En iyi aktris adayı olmuştur. Lawrence 2009 yılında The Beaver filminde Mel Gibson ve Jodie Foster ile birlikte oynamıştır fakat film 2011 yılında gösterime girmiştir. 2011'de LawrenceX-Men: First Classfilminde şekil değiştiren karakter Mystique rolünde oynadı.Film gişede büyük bir başarı elde etmesinin yanı sıra,Rotten Tomatoes'ta %88 oranında olumlu eleştiri almıştır. Aynı zamanda filmdeMichael Fassbenderve Jennifer Lawrence'ın performansları çok beğenilmiş ve eleştirmenler tarafından övülmüştür.

        REKLAM

        Daha sonra ise House at the End of the Street fimindeElisabeth Shueile birlikte oynadı. Film eleştirmenler tarafından beğenilmese de iyi bir gişe başarısı yakaladı. Filmin son aşaması 2010'da bitirildi. Ardından Drake Doremus'un Like Crazy filminde Sam karakterini canlandırmıştır. Like Crazy filmiSundance Film Festivali'nde En İyi Film ödülü ve Jüri Ödülünü kazanmıştır. Jennifer Lawrence, kendisine asıl büyük ünü getiren ve gişede 600 milyon dolardan fazla kazananAçlık Oyunları (film)'nda Katniss Everdeen karakterini canlandırmıştır. Bu filmden sonraDavid O. Russell'ın yönettiği ve 8 daldaOscar'a aday olanSilver Linings Playbookfilminde filmin ana karakterlerindenTiffany Maxwell'ı canlandırmıştır.Silver Linings Playbookbağımsız bir film olmasına rağmen gişede 200 milyon dolardan daha fazla kazanmıştır aynı zamandaRotten Tomatoes'ta %92'lik olumlu eleştiri almıştır. Jennifer Lawrence bu filmdeki rolüyleEn İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. Aynı zamanda bu filmdeki rolü Lawrence'aAltın Küre,SAGve bağımsız filmlere verilenBağımsız Ruh Ödülügetirmiştir. Ardından Jennifer LawrenceTimedergisinin hazırladığıTIME 100 listesi'ne girmiştir.Silver Linings Playbook'tan sonra ise Susanne Bier'in yeni filmi olan Serena filminde Serena Pemberton karakterini canlandırmıştır.

        FilmdeSilver Linings Playbook'daki rol arkadaşı olanBradley Cooper'la birlikte başrolleri paylaşmaktadır. Film Amerika'da Eylül ayında vizyona girecek. Serena filminin ardından iseDavid O. Russell'ın yeni filmi olanAmerican Hustlefilminin çekimlerine başlamıştır. Filmde Marie Weinberg karakterini canlandırmaktadır. Filmin Amerika'da Aralık ayında vizyona girmesi bekleniyor.2015 yılında Joy filminde başrol oynamıştır. 2016 yılında çekilmiş olan 2017 de vizyona giren Uzay Yolcuları (Passengers) filminde Aurora karakterini başrol olarak oynamıştır.

        ÖZEL HAYATI

        Lawrence, 2011 yılındaX-Men: Birinci Sınıffilminde rol aldıktan sonraNicholas Houltile çıkmaya başladı. Ancak Ocak 2013'te ilişkilerini sonlandırdılar. Temmuz 2013'teX-Men: Geçmiş Günler Gelecekfilminde birlikte rol aldıktan sonra yeniden bağlandılar.Çift, kaynakların belirttiğine göre farklı çalışma programlarından dolayı Ağustos 2014'te kesin olarak ayrıldı.

        REKLAM

        31 Ağustos 2014'te Lawrence'ın çıplak fotoğrafları internete sızdı ve bu fotoğrafların Lawrence'ınİCloudhesabından ele geçirildiği düşünüldü. Lawrence fotoğrafların gerçek olduğunu onayladı.Ekim 2014'teVanity Fair (dergi)'e verdiği röportajda bu durumu "cinsel suç" ve "cinsel tecavüz" olarak değerlendirdi ve ekledi, "O fotoğraflara bakan herkes bir cinsel saldırıyı ebedileştiriyor. Utanç duymalılar. Çılgına dönmek istemiyorum ama aynı zamanda düşünüyorum, insanlara çıplak vücuduma bakabileceklerini söylemedim."

        FİLMLERİ

        Yıl İsim Rol Not(lar)
        2006 Company Town Caitlin Televizyon Filmi
        2006 Monk Maskot 1 Bölüm
        2007 Cold Case Abby Bradford 1 Bölüm
        2007 Donald Gray Show Frantic girl Televizyon Filmi
        2007–08 Medium Claire Chase/Genç Allison 2 Bölüm
        2007–09 Bill Engvall Show Lauren Pearson 30 bölümYoung Artist Award Tv Serisi En İyi Genç Aktris
        2008 Garden Party Tiff
        2008 Poker House Agnes Los Angeles Film Festival– Outstanding Performance Award
        2008 Burning Plain} Mariana Venedil Film Festivali– Marcello Mastroianni Award
        2009 Devil You Know Genç Zoe
        2010 Winter's Bone Ree Dolly Başrol
        2011 The Beaver Norah
        2011 Like Crazy Sam
        2011 X-Men: First Class Mystique
        2012 House at the End of the Street Elissa
        2012 Açlık Oyunları Katniss Everdeen Başrol
        2012 Silver Linings Playbook Tiffany
        2013 Serena Serena Pemberton Başrol
        2013 Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak Katniss Everdeen Başrol
        2013 American Hustle Rosalyn Rosenfeld
        2014 X-Men: Days of Future Past Raven Darkholme/Mystique
        2014 Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 Katniss Everdeen Başrol
        2015 Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Katniss Everdeen Başrol
        2015 Joy Joy Mangano Başrol
        2017 Uzay Yolcuları Aurora Başrol
        2017 Anne! Anne Başrol
        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ