Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Gündem Kabine Toplantısı bugün var mı, saat kaçta başlayacak, gündeminde neler var? İşte 30 Eylül Kabine Toplantısı gündemi ve masadaki konular
        1

        Bugün Kabine Toplantısı var mı, ne zaman, saat kaçta soruları yanıt buldu. Yeni haftaya girilmesiyle beraber Kabine Toplantısı tarihi netlik kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin öncelikli gündeminde İsrail'in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları, Gazze ve Lübnan'a gönderilmesi planlanan insani yardımlar, fahiş fiyat ve enflasyonla mücadele yer alıyor. Toplantı kararları ve sonuçları için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları takip ediliyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte, 30 Eylül Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı gündemi ve konuları…

        2

        KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ayda iki kez toplanıyor.

        Cumhurbaşkanlığı Günlük Programı'na göre Kabine Toplantısı, 30 Eylül Pazartesi günü yani bugün yapılacak ve saat 15.00'te başlayacak.

        3

        KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM KONULARI

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantıda öncelikli gündem başlığı İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırıları ve savaşın bölgeye yayılma riski olacak.

        4

        Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'ndeki görüşme, kabul, temas ve ziyaretleriyle ilgili Kabine üyelerini bilgilendirmesi de bekleniyor.

        5

        Kabine, 1 Ekim itibarıyla başlayacak yeni yasama yılına dair hazırlıkları da görüşecek.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilecek düzenlemeler ele alınacak. Bu kapsamda, Siber Güvenlik Başkanlığının kurulması ile yeni ve sivil anayasa çalışmaları da değerlendirilecek.

        6

        Ekonomi başlığında ise Orta Vadeli Program kapsamındaki hedefler gözden geçirilecek. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yol haritası üzerinde durulacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da gündemde olacak.