Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kola içtiğimizde vücudumuzda neler oluyor? İşte dakika dakika vücutta yaşananlar | Sağlık Haberleri
        1

        İLK 10 DAKİKA

        10 çay kaşığı şeker vücudunuza çarptı. Bu, önerilen günlük şeker alımının tamamı demektir. Bunaltıcı tatlılıktan hemen kusmazsınız çünkü fosforik asit aromayı keserek, şeker oranını düşürür.

        2

        20. DAKİKA

        Kan şekeriniz yükselir ve insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz buna, eline geçen herhangi bir şekeri yağa çevirerek yanıt verir ki tam bu sırada karaciğerin elinde bolca şeker bulunur.

        3

        40. DAKİKA

        Kafein emilimi tamamlanır. Göz bebekleriniz genişler, kan basıncınız yükselir ve buna tepki olarak karaciğeriniz kan dolaşımınıza daha fazla şeker gönderir. Beyninizdeki adenozin reseptörleri bloke edilir, böylece uyuşukluk önlenir.

        4

        45. DAKİKA

        Vücudunuz, beyninizin zevk merkezlerini uyararak dopamin üretiminizi artırır. Bu süreç eroinin çalışma şekliyle aynıdır.

        5

        60. DAKİKA

        Fosforik asit, alt bağırsağınızdaki kalsiyum, magnezyum ve çinkoyu sararak metabolizma hızında artış sağlar. Bu, kalsiyumun idrarla atılımını artıran yüksek dozda şekerle birleştirilir.

        6

        60 DAKİKA SONRASI

        Zincirin son halkasında, kafeinin idrar söktürücü özelliği devreye girer ve tuvalete gitme ihtiyacı hissedersiniz. Bu sayede kemiklerinize gitmesi gereken kalsiyum, magnezyum, çinko, sodyum, elektrolitler ve su dışarı atılmış olur.

        Vücuttaki tüm emilim süreci bittikten sonra tekrar şeker alma ihtiyacı yaşanır.

        7

        Kaynak: The Renegade Pharmacist

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ