Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Biz nelere alışmadık ki!!!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cuma sabah uyandık ve o da ne; Instagram kapanmış.

        Cuma öğlen; ciddi bir panik havası...

        Cuma ikindi; açılmadı e nasıl olacak, açılmayacak mı?

        Cuma akşam; e ben bir yolunu buldum giriyorum ama hiç tadı yok.

        Cuma gece; yalnızlık....

        Cumartesi sabah; telefon trafiği devam.

        Bazıları;

        -Aslında çok iyi geldi uzun bir süre açılmasa çok iyi olacak gibi...

        -Evet evet ben de istemiyorum şöyle bir on gün kapalı kalsa...

        -Bunalıma girdim.

        -Başkalarının hayatını izlemek ne yorucuymuş. Ne güzel bir gün geçirdim.

        -Oh be dünya varmış...

        Diye diye uzayıp giden sohbetler.

        Cumartesi öğlen; Instagram sanki hayatımda hiç yok gibi.

        Cumartesi gece; oh beeeeee mis gibi bir gece geçirdim...

        Ve bugün; bazılarının umurunda değil, bazıları hala tökezliyor.

        Yani diyeceğim odur ki... Biz Türk milleti hoooop her şeye bir anda alışır Instagram'ı unutur, başka mecralara doğru hızla yol alırız.

        Yasak olması cazip geliyor o ayrı. Her konu için.. Yoksa inanın kendiliğinden yok edebilecek kadar anında unutur, anında alışır bir halimiz var. Hele ki, son yıllarda.

        ***

        Bu nasıl bir rezilliktir

        Yıllardır gece dışarıya çıkarım, gerek sevdiğimden, gerekse işim gereği ben son yıllarda gördüğüm, duyduğum rezillikleri hiç yaşamadım. Cihangir'de bir mekanda üç kadın, yan masadaki erkekler tarafından taciz ediliyor ve buna da mekan "Dur" demiyor üstelik çanak tutmaya çalışıyor. Pes!!! Rezillik!!!

        Üç kadın durumu çalışanlara bildiriyor, masalarının değiştirilmesini istiyor. Mekandan görevli Mehmet D. ise "Bunlar benim özel misafirlerim, sizi beğenmişler, size şampanya göndermek istiyorlar" diyor. Bak sen!!!!

        Olayın neresinden baksan rezillik!!!

        Kadınlar bu teklifi şiddetle reddedip mekandan ayrılmak istiyor. Hesapları 1425 TL ama 10 bin TL hesap gidiyor. Ve ahlaksız işletmeci "Masanızı diğer masayla birleştirelim, hesabınızı onlar ödesin" diye teklifte bulunuyor. Kadınlar hesabı 9 bin TL ödeyip ayrılmak istiyor mekan sahibi "Oturun yollamam adamlar sizi istiyor" diyor. Allah'ım daha neler duyacağız. Gerçekten yeter!!!

        Bu tipler yüzünden gerçekten eğlence dünyası bitecek.

        Bu tiplere özellikle kendi sektöründeki diğer mekan sahipleri itiraz etmeli ve bu tipleri kendi aralarından hızla yok etmeli. Yoksa koskocaman bir sektör batacak.

        ***

        Belli bir yaş sonrası müşteri istemiyoruz

        Sürekli mekanların işletmecileri ile sohbet ediyorum. İnanın bazı işletmeci özellikle 55 ve 65 yaş üzerindeki erkeklerin mekanlarına gelmesini istemiyorum. Bakın onların dilinden söyledikleri cümleler;

        Bir işletmeci; "Adam kaç yıldır evli. Karısından sıkılmış geliyor buraya üstelik madde kullanıyor. Kadınlara asılıyor. Onlar yüzünden eskort kadınlar da geliyor. Mekan çığırından çıkıyor. İstemiyoruz böyle müşteri ama önüne de geçemiyoruz" diyor.

        Bir başka işletmeci; "Adam 30 yıl evli kalmış sonra boşanmış. Atıyor kendini dışarıya. Her gece bir başka kadınla geliyor. Üstelik yanında kadın var başka kadınlara musallat oluyor. E para da varsa daha da çirkinleşiyor mevzular. Artık bu tipleri mekanlarda istemiyoruz ama durum vahim ne yapacağız bilmiyorum" diyor.

        Bu duyduğum cümleler yeni değil. Uzun süredir dert yanıyor bazı işletmeciler. Ama gördüğüm, hissettiğim ve izlediğim durum şudur ki; özellikle korona sonrasında bir gariplik var bazı insanların hallerinde.

        Eski gördüğüm kibar, nazik, eşiyle, sevgilisiyle güzel zaman geçiren erkeklerin sayısı azalıyor. Bu da ayrı bir inceleme konusu gerçekten. Keza korona sonrası her şey çok değişti ve tuhaflaştı sanki. Kendimi azınlıkta hissediyorum resmen. Ne oldu bu insanlara anlamak mümkün değil.