Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Türkiye alarmda: Orman yangınlarıyla mücadele! Orman yangınlarında son durum | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir, Manisa, Muğla, Bolu ve Aydın'da çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için hummalı çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın söndürme çalışmalarını inceledi ve son durum hakkında bilgi verdi. Bolu'da yangının çok büyük bir alana yayıldığını, İzmir'de yangının yerleşim yerlerine sıçradığını bildirdi.

        Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı. Gün içinde Çanakkale'deki yangın dolayısıyla bu kentte bulunan Yumaklı, ardından Bolu'nun Göynük ilçesine geçti. Dedeler köyündeki Yangın Yönetim Merkezi'ne giden Bakan Yumaklı, burada da yangınla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

         İzmir'de alevler evlere sıçradı!
        İzmir'de alevler evlere sıçradı! Haberi Görüntüle

        MANİSA'DA BİN 440 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

        İçişleri Bakanı Yerlikaya "Manisa’nın Gördes ve Salihli ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

        Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde toplan bin 440 vatandaşımız tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

        İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: HASSASİYETİ İSTİSMAR EDEBİLECEK YANLIŞ BİLGİ VE HABERLER DOLAŞIMA GİREBİLMEKTEDİR

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Ülke genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45’i kontrol altına alınmıştır. 27 yangına ise müdahale devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalışmaktadır. İzmir’de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Devletimizin ilgili kurumları, yangınla mücadele sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir. Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir." açıklamasında bulundu.

        BAKAN YUMAKLI: GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR ALAN

        Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yumaklı, yanan alana müdahalenin arazi şartları nedeniyle zor olduğunu belirterek, "Bu sabah Çanakkale'den yaptığımız bilgilendirmede, yangının kontrol altına alındığını söylemiştim. Dün başlayan diğer büyük bir yangın şu an içinde olduğumuz yangın Göynük'te çıktı. Çok kısa bir sürede 30 kilometrelik bir alanı şu an için etkileyecek boyuta geldi. Çok ciddi güç yığmış olmamıza rağmen alanın genişliği, çok sarp olması, yarıklar olması, dik kayalıklar olması müdahaleyi çok güçleştiriyor. Şu anda 11 helikopter, 118 kara aracı ve 601 personelle, bunun dışında diğer kurum ve kuruluşlarımızın da bize desteği var. Gece boyu müdahale sürmüştü, gün boyu da sürdü. Bu gece boyunca devam edecek. Gerçekten çok büyük bir alan. Dağınık bir müdahale şekli maalesef. Tabii burada sonuç ala ala gidiyor arkadaşlarımız. Çok şükür can kaybımız yok. Ayvatlar Mahallesi, Umurlar, Yeniköy ve Seferler Mahallesi tedbiren tahliye edilmiş durumda. Yine tedbir amaçlı Göynük- Nallıhan yolu da trafiğe kapatıldı" dedi.

        REKLAM

        BOLU'DA HAVADAN MÜDAHALEYE ARA VERİLDİ

        Bolu’nun Göynük ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangında havadan müdahaleye ara verildi.

        Yangın, dün saat 12.30 sıralarında Bekirfakılar köyünde ormanlık alanda çıktı. Anızdan çıktığı öne sürülen yangına Bolu ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopterler sevk edildi.

        Yangın sebebiyle Yeniköy ile Bekirfakılar köyünde Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde Seferler Mahallesi’nde 281 vatandaşın tedbir amaçlı tahliyesine karar verildi. Yaklaşık 30 kilometrelik alanda etkili olan yangını söndürmek için binden fazla kişi seferber oldu. Bölgede ayrıca trafik polisleri, komandolar bölgenin güvenliğini sağlarken Kızılay, AFAD ve belediyeler yiyecek stantları oluşturdu.

        Gece saatlerinde helikopterler havadan müdahaleye ara verdi. Orman yangını sebebiyle tedbir amaçlı Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatıldı. Yardım götürmek isteyen araçların geçişine izin veriliyor.

        İZMİR'DEKİ YANGINDA SON DURUM

        Yumaklı, dün saat 21.10'da İzmir Yamanlar'da da yangın çıktığını hatırlatarak, "Gece boyu onunla da uğraştık ve o müdahaleler sonucunda da belli bir enerji düşüklüğüne getirmiştik. Sabah 10.14'te bu yangına 2 kilometre ötede yeni bir yangın çıktı. Buna da 4 dakika içinde müdahale edildi. Birbirine yakın iki yangın. 4 tanker uçağı, 15 helikopter, 70 kara aracı ve yaklaşık 450 personelle kontrol altına almak için çalışıyoruz. Burada da yine çok şiddetli rüzgar bizim çalışmalarımızı zaman zaman engelledi. Yamanlar mevkisindeki yangınların yerleşim yerlerine çok yakın olması bizi ilk başta çok yoğun bir şekilde buralara sevk etti. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Ancak 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yine burada da Valiliğimiz, Orman Genel Müdürlüğümüz, AFAD, ilgili kurumlar, yerel yönetimler hep birlikte yoğun bir şekilde gayret ediyorlar. İzmir'de 3. bir yangınımız daha var. Saat 15.36'da Beydağ'ında meydana geldi. Yine burada da ilk müdahale 6 dakika sonra yapıldı. Burada da 3 uçak, bir helikopter sevk ettik. Maalesef burası da kırsal alanda başlayıp orman alanına sirayet eden bir yangın" diye konuştu.

        "BUGÜN 47 YANGIN ÇIKTI"

        Bugün ülke genelinde 47 farklı yangın çıktığını belirten Yumaklı, "Bugün şu ana kadar ülke genelinde orman ve kırsal yangını olmak üzere küçükleri hiç bahsetmiyorum. Belli bir seviye üzerinde yaklaşık 47 yangın çıktı. Bunların 30'u kontrol altına alındı. 17'sine müdahalelerimiz devam ediyor. Ben size sadece büyük olanlardan bahsettim. Bu yangınların arasında büyüme potansiyeli olan Aydın Didim Ak Yeniköy'de 12.56'da çıkan bir yangın vardı. Buna da 13.05'de ilk müdahale yapıldı. 3 uçak, 5 helikopter, 27 kara aracı ve 155 personel sevk ettik. Yine bu yangında, kırsal alanda başlayıp maalesef orman alanına sirayet eden bir yangın. Ben bütün bu yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bizler burada olacağız, yangın sönene kadar buradayız" dedi.

        REKLAM

        "BÜTÜN İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR ALARMA GEÇTİ"

        Yumaklı, kötü niyetli bazı kişilerin dezenformasyon yaptığını belirterek, "Biz onlarla mücadele etmek yerine yangınla mücadele etmeyi seçiyoruz. Ancak hakikaten bizlerin de çalışmalarını güçleştirici ya da kamuoyunda hassasiyeti yükseltici bu dezenformasyonların bu ülkeyi seven hiç kimseye faydası yok. Vatandaşlarımızdan bizlerin ya da resmi kurumların yaptığı açıklamaların dışında hiç kimseye hiçbir açıklamaya, hiçbir habere itibar etmemelerini özellikle istirham ediyorum. Tekrar olsa da yine dünden bu yana yapmış olduğumuz diğer bir uyarıyı tekrar edelim. Bugün, yarın, pazar günü ve hatta önümüzdeki haftanın tamamı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız, bizlere çok yüksek risk derecesi olduğunu bildirdiler. Orman teşkilatı olarak alarma geçtik. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlar alarma geçti" ifadelerini kullandı.

        YANGININ SEBEBİ ANIZ ATEŞİ: GÖZALTILAR VAR

        Bolu Göynük'teki yangının sebebinin yakılan anız ateşi olduğunu belirten Yumaklı, "Bizler ne yaparsak yapalım sizlerin yardımı olmadan herhangi bir şekilde başarılı olamayız. Neden? Şu anda içinde bulunduğumuz ve hakikaten hiçbirimizin görmek istemeyeceği görüntüleri oluşturan yangın maalesef ki bir tarladaki anızın yakılmasından meydana geldi. Bununla ilgili de ilgili kişiler gözaltına alınmış durumda. Basit bir şeyin nelere mal olacağını hepimizin tekrar düşünmesi lazım. Lütfen en azından bir hafta boyunca kapalı alanların dışında hiçbir ateş yakılmasın. Mümkünse ateş yanmaya sebebiyet verecek herhangi bir ortam oluşturulmasın. Ben tekrar geçmiş olsun diliyorum, bütün vatandaşlarımıza zaman içerisinde bu bilgilendirmelerimize devam edeceğiz. Dezenformasyona dikkat. Lütfen bizim açıklamalarımızı resmi kurumların açıklamalarını dikkate alın" dedi.

        REKLAM

        MANİSA'DA MÜDAHALE SÜRÜYOR

        Manisanın Gördes ilçesindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

        Boyalı ve Kayacık mahallelerinde 14 Ağustosta çıkan orman yangınları, bölgedeki rüzgarın ve arazinin sarp yapısı nedeniyle yayılmaya devam ediyor.

        Gördesten Salihli ilçesi sınırlarına ulaşan yangın, 418 personel, 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer, 6 yer ekibi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve emniyet ve jandarmanın 4 TOMAsı ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

        Manisa Valiliği, Gördes ilçesinde başlayıp Salihli ilçesine ilerleyen yangınla ilgili verileri paylaştı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Gördes Boyalı Mahallesi'nde 14 Ağustos 2024 tarihinde başlayan yangın 16 Ağustos 2024 günü saat 16.00 itibariyle Salihli İlçe sınırlarına intikal etmiş olup, 6 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi, 4 TOMA, ve 418 personel ile söndürme çalışmaları devam etmektedir. Salihli ilçesi Kale Mahallesi, Kemer Mahallesi, Kurttutan Mahallesi ve Hacıhıdır Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir."

        REKLAM

        2 İLÇEDE 6 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

        Bölgede Gördese bağlı Yeniköy ve Karayakup ile Salihliye bağlı Hacıhıdır, Kemer, Kale ve Kurttutan mahallelerindeki vatandaşlar tahliye edildi.

        Yangın bölgesinde kalan Karayakup Mahallesi ile Danda mevkisindeki evler tamamen yandı. AA ekibinin havadan dron ile görüntülediği yerleşim yerlerinde yangının yol açtığı tahribat dikkati çekti.

        Karayakup Mahallesinde mahalle camisi ile bazı iş yerleri de yandı.

        Karayakup Mahallesi Mezarlığında mezarlar ve ağaçlar yangında hasar görürken, 2010 yılında şehit olan Halil İbrahim Ertaşa ait kabrin ve başındaki Türk bayrağının alevlerden etkilenmediği görüldü.

        İZMİR'DE EV İŞ YERLERİ BOŞALTILDI

        İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı.

        AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

        Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

        REKLAM

        Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.

        TSK'DAN BOLU'DAKİ YANGINA HELİKOPTER DESTEĞİ

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopterle destek sağlandığını bildirdi.

        Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 adet helikopter ile destek sağlıyoruz." ifadesi kullanıldı.

        Paylaşımda, yangına müdahale eden helikopterden görüntüler de yer aldı.

        AYDIN'DAKİ YANGIN RÜZGAR NEDENİYLE İLERLİYOR

        Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Alhisar Mahallesi'nde yaklaşık 2 saat önce başlayan orman yangını, rüzgarın etkisi ile Örmepınar ve Altıntaş Mahalleleri’ne doğru ilerlerken, bazı yerleşim bölgelerinde evlerin tahliye edildiği öğrenildi.

        Alhisar Mahallesin’de akşam saatlerinde başlayan yangın geniş bir alana yayıldı.

        REKLAM

        BİR ORMANDA DAHA YANGIN ÇIKTI

        Alhisar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri yönlendirildi.

        Yangın bölgesinde gazetecilere açıklama yapan Aydın Valisi Yakup Canbolat, yangının geniş bir alana yayıldığını söyledi.

        Gündüz 3 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildiğini aktaran Canbolat, şöyle devam etti:

        "Havanın kararmasıyla birlikte gece görüşü olan bir helikopter çalışmaya devam edecek sabaha kadar. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğümüzün 38 aracı, 147 personeli de bölgede şu an mücadele etmekte. Sağlık Müdürlüğümüzün 15 personeli, 3 ambulansı, bir UMKE ekibi, bir UMKE tıbbi müdahale aracı bölgede görev yapmakta. Yine jandarmamızdan 74 personel ve 16 araç görev yapmakta. Büyükşehrimizin 9 aracı ve 35 personeli de bölgede görev yapmakta. Örmepınar Mahallemizde de 45 kişiyi şu an itibarıyla yangının yaklaşması nedeniyle tahliye ettik. Geri kalan vatandaşlarımızı da tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Sabahın erken ışıklarıyla birlikte Orman Bölge Müdürlüğümüzün ve devletimizin bütün imkanları erken saatte tekrar yangına müdahale ile ilgili etkin bir mücadeleye devam edeceğiz."

        "TAKVİYE KUVVET TALEBİNDE BULUNDUK"

        Tüm ekiplerin yoğun bir mücadele içinde olduğunu vurgulayan Canbolat, "Genel itibarıyla yangın kontrol altına alınamadı, rüzgarın etkisiyle yayılıyor. Ümit ediyoruz ki rüzgar yavaşlar ve yangını kısa zamanda çevreleyip kontrol altına alırız. Mücadelemiz devam ediyor. Bütün ekiplerimiz canla başla mücadele etmeye devam ediyor. Ayrıca AFAD Başkanlığı üzerinden de çevre illerden yangına müdahale ile ilgili gerekli olan bütün ekipmanlar konusunda ve araçlar konusunda da takviye kuvvet talebinde bulunduk. Onlar da yola çıktı." diye konuştu.

        MUĞLA'DA HALK YANGIN İÇİN YARDIMA KOŞTU

        Muğla sınırına kadar ilerleyen yangında Alhisar, Altıntaş ve Örmepınar mahallelerindeki ormanlık alanlar alevlere teslim oldu.

        Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi Bozdoğan Belediyesi ve yerel halk yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük mücadele veriyor. Yangın nedeniyle Nazilli-Yatağan yolu trafiğe kapatılırken, Örmepınar Gazyeri mevkiindeki evlerdeki vatandaşların tahliye edildiği öğrenildi.

        MİLAS'TA ÇOK SAYIDA EKİP HAREKETE GEÇTİ

        Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

        Beçin Çamovası yakınlarındaki ormanlık alandan dumanların yükseldiği ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangına karadan müdahale ediyor.

        Muğla Valisi İdris Akbıyık da yangın bölgesine gelerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Vali Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle iki köyün boşaltıldığını söyledi.

        Muğla'nın farklı bölgelerinde bugün beş yangının çıktığını ifade eden Akbıyık, "Bugün bizim beşinci yangınımız. İki yangınımız çok büyük. Bunlardan birisi Aydın Bozdoğan’dan başladı. Kavaklıdere ilçe sınırlarımıza kadar geldi ve şu an devam ediyor. Beçin bölgesinde geniş bir bölgede saat 17.30 civarı başladı. Tüm ekipler seferber oldu. İnşallah önünü almaya çalışıyoruz. Büyük oranda kolayladık." dedi.

        "KAVAKLIDERE'DE BÜYÜK BİR MÜCADELE VAR"

        Yangına çok sayıda ekibin müdahale ettiğini belirten Akbıyık, şöyle konuştu:

        "Yangına 260 personel, 63 araç ve 20'nin üzerinde iş makinesiyle müdahalemiz devam ediyor. Orman Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın 3 helikopteri yangına müdahale etti. Kavaklıdere'de büyük mücadele var. İnşallah oranın da en kısa zamanda kontrol altına alınmasını diliyoruz. Beçin'de iki köyümüzü boşalttık. Boşalttığımız yerler çok kalabalık değil 30 haneye yakın. Yangın geniş bir alanda etkili. Helikopterler akşam geç saate kadar müdahale etti. Havalar çok kurak, yangının çıkışıyla ilgili her ihtimal değerlendiriliyor. Helikopter müdahalesi devam edecek. İnşallah sabaha kalmaz diye umut ediyoruz."

        YOĞUN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

        Milas’ta çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürerken, yangın 6'ncı saatini geride bıraktı. Kara unsurları yangının büyümesini engellemek için yoğun mücadele veriyor. Ekiplerin çalışmalarına gönüllüler de destek verirken, iş makineleri ve dozerler yardımıyla yangının önünün kesilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bölgedeki çiftçiler ve vatandaşlar da hortum taşıyarak ekiplere yardım destek oluyor.

        "ORAYA KOŞUYORUZ OLMUYOR, BURAYA KOŞUYORUZ OLMUYOR"

        Yangına müdahale eden gönüllü Arda Gülenay, "Karşılaştığımız en zor durumlardan birisi. Farklı farklı yerlerden parlıyor. Oraya koşuyoruz olmuyor, buraya koşuyoruz olmuyor. Rüzgar müsaade ederse kontrol altına alacağız ama sabah ancak hava desteği ile hallolacak gibi" dedi.

        "YANDIK, YANDIK BİTTİ ABİ, ÇOK KÖTÜ OLDUK"

        Yangın bölgesine yakın alanda zeytin ağaçları olduğunu söyleyen çiftçi Yüksel Karaca da "Vallahi ciğerimiz yandı. Yandık, yandık bitti abi, çok kötü olduk. Hele şu canlılar, dağlar yok oldu. Ben 55 yaşındayım, bildim bileli bu çamlar burada. Bir daha ne zaman gelecek bu ağaç? Burada zeytinliklerimiz var, yangın geldi yanaştı zaten" diye konuştu.

        KARABÜK'TE YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

        Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, saat 14.52 sıralarında Ovacuma Ulu Yayla Kırlangıç Mağarası mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı.

        Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğüne ait 4 arazöz, 1 dozer, 1 su tankeri, Safranbolu Belediyesine ait 1 itfaiye aracı, 1 su tankeri, Karabük Belediyesine ait 1 su tankeri, Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 arazöz ve 1 ilk müdahale aracı olmak üzere 13 araç ile 45 personel, bölgeye sevk edildi.

        REKLAM

        Yangında 2 büyükbaş hayvan telef oldu, 3 köy evi de hasar gördü.

        Ekiplerin, müdahalesi sonucu yangın kısmen kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

        MERSİN

        Mersinin Silifke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

        Ortaören Mahallesindeki ormanlık alandan henüz belirlenemeyen nedenle duman yükseldi.

        İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 helikopter 9 arazöz 3 su tankı, 5 itfaiye aracı yönlendirildi.

        Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangını kontrol altına alındı.

        Ormana yakın alandaki limon, portakal ve zeytin ağaçları da zarar gördü.

        Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

        AFAD: 5 İLDEKİ YANGINLARDA 3 BİN 583 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'daki orman yangınlarında tedbir amaçlı 3 bin 583 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

        AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ülkenin farklı yerlerinde devam eden yangınları kontrol altına almak için ilgili tüm kurumlarla müdahale çalışmalarının havadan ve karadan aralıksız devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa illerimizdeki yangına müdahale çalışmalarında, 90 hava aracı 4 bin 717 personel ve 1218 araç görev almaktadır. Tedbir amacıyla toplam 3 bin 583 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir."

        TUNCELİ'DEKİ ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Tunceli'de ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

        Kocakoç köyü mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Köy sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) ekipleri sevk edildi.

        Yangını söndürmek için çalışma başlatan ekipler, iş makinelerinin yanı sıra kazma, kürek ve tırmıklarla alevlere müdahale etti. Jandarma ve emniyete ait TOMA'lar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

        Ekiplerin saatler süren çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yer yer meşe, söğüt ve dut ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 150 dekar alan zarar gördü.

        DİDİM'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

        Aydın'ın Didim ilçesinde dün saat 13.00 sıralarında çıkan makilik yangını, ekiplerin çalışmasıyla 12 saatte kontrol altına alındı. Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yakup Canbolat, 20 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.

        Yangına 4 helikopter, 3 uçak, 9 arazöz ve 3 dozer ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 7 itfaiye aracı ve 7 su tankeriyle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ