Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Demet Sabancı Çetindoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams davasındaki iddialara yanıt verdi | Dış Haberler

        Usülsüz bağış topladığı iddiasıyla hakkında dava açılan New York Belediye Başkanı Eric Adams ile ilgili iddianamede sahibi olduğu otelin adı geçen iş insanı Demet Sabancı Çetindoğan, "Bütün ilişkim Türk konukseverliğini göstermekten ibarettir" dedi.

        Söz konusu iddianamede adı yazılmasa da “St. Regis İstanbul'un sahibi varlıklı iş kadını" olarak anılan Demet Sabancı Çetindoğan, DW Türkçe’den Pelin Ünker’e yaptığı açıklamada Türkiye'nin tanıtımına gönüllü hizmet veren bir iş insanı olduğunu belirterek "Türkiye karşıtı propagandalar karşısında; önyargıları ve yanlış tarihi birikimleri silmek, kültürler arası diyaloğu geliştirmek amacıyla hiçbir karşılık beklemeksizin her zaman gönüllü olarak konukseverlik göstermeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

        “NEW YORK’TAKİ SEMPOZYUMDA TANIŞTIK”

        Çeşitli sivil toplum faaliyetlerinde bulunduğunu ve otelinde ağırladığı üst düzey isimler arasında Prenses Michael of Kent, Prens Edward (Edinburg Dükü), Colin Powell, Madeleine Albright, Oprah Winfrey, Prenses Marie Gabrielle de Savoie, Prens ve Prenses Liechtenstein, Prens Michael of Yugoslavia, Kontes Karin Sassoli de Bianchi de Medici, Michael Kors, Roberto Cavalli'nin yer aldığını anımsatan Çetindoğan, Adams ile New York'ta 28 Mart 2016'da Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen "İpek Yolu" konulu sempozyumda tanıştığını söyledi.

        “BAĞIŞ KAMPANYASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

        2019'da İstanbul'a gelen Adams’a “Türk misafirperverliğini göstermek amacıyla sadece indirim uygulandığını” söyleyen Çetindoğan, "New York Belediye Başkanı olduğunda ise gönderdiğim tebrik mesajı kendisiyle son kontağım olmuştur. Yazıldığı gibi asla bu toplantılarda bağış kampanyaları söz konusu olmamıştır. Bu konuda Belediye Başkanı ile bütün ilişkim daha önce başka birçok üst düzey kişilerle de olduğu gibi Türk konukseverliğini göstermekten ibarettir" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ