Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail-Hamas 6 ay sonra masada | Dış Haberler

        Son 6 aydır askıdaki görüşmelerin yeniden başladığı, Alman arabulucu Gerhard Konrad'ın 2 hafta kadar önce Gazze'ye geldiğinin açıklanmasıyla ortaya çıkmıştı.

        Hamas'ın Siyasi Büro yetkililerinden Musa Ebu Marzuk, dün Londra'da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesine, Konrad'ın Gazze'ye geldiğini belirtmiş, ancak Hamas'la görüşmelerine ilişkin ayrıntı vermemişti. Ebu Marzuk, Hamas'ın bu konudaki tavrının değişmediğini de vurgulamıştı.

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Alman arabulucunun girişimiyle yeni görüşmeler olduğunu doğruladı. Ancak Şalit ailesi, konuyla ilgili son gelişmelere rağmen iyimser olmadıklarını belirttiler.

        Şalit ailesi ile birlikte 200 kadar gösterici, bugün Kibbutz hareketinin 100. yıldönümü nedeniyle, İsrail kabinesinin toplandığı Deganya kibbutzunda bir protesto eylemi düzenledi.

        2006'da İsrail ile Gazze şeridi arasındaki sınırda, aralarında İzzeddin El Kassam Tugayları'nın da bulunduğu 3 silahlı örgütün militanlarınca Gazze'ye kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit, o günden bu yana Gazze'de bilinmeyen bir yerde tutuluyor.

        Şalit'in serbest bırakılması karşılığında Hamas, sadece kendi üyelerinin değil, Filistin'in önde gelen bazı fraksiyon liderlerinin de aralarında bulunduğu binden fazla siyasi tutuklunun serbest bırakılmasını istemişti.

        İsrail cezaevlerinde 10 bin dolayında Filistinli tutuklu bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ