Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Emel isminin anlamı nedir? Emel ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Emel isminin analizi
        1

        Emel ismi, ülkemizde kız çocukları için tercih edilen popüler isimlerden biridir. Arapçadan dilimize geçen Emel ismi, kulağa hoş gelmesi ve güzel anlamlar içermesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Emel isminin anlamı, Emel ne demek, Emel Kuran’da geçiyor mu, Emel isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Emel İsminin Anlamı

        İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. İsimlerin bilinen ve bilinmeyen birçok anlamları bulunmaktadır. Bir ismin sahip olduğu tüm anlamları bilemeyebiliriz. Bunun için de genellikle araştırma ihtiyacı duyarız. Anne ve baba adayları da çocuklarına isim koymadan önce isimlerin sahip olduğu anlamları bilmek ister. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar içeren isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ve arama motorundan yardım alırlar. Özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Emel ismi, geçmişten günümüze tercih edilen isimlerden biridir. Kız çocuklarına koyulan bu isim birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Emel isminin anlamları şunlardır:

        2
        • Peygamberin soyundan gelen, kükreyen.
        • İyilik, güzellik.
        • Ümit, hırs, arzu.
        • İnsan ömrünün yetmeyeceği hülyalar, kuruntular.
        • Gerçekleştirilmesi zamana bağlı istek.

        Emel Ne Demek?

        Anne ve baba adayları için uygun ismi bulmak kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Kimi zaman bu süreç kafa karışıklığına sebebiyet verebilir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi bulmak kapsamlı bir araştırmayı da beraberinde getirir. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Kimileri de anne ve babasının ismini çocuklarına koymaktadır. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Emel ismi; peygamberin soyundan gelen, kükreyen, iyilik, güzellik, ümit, hırs, arzu, insan ömrünün yetmeyeceği hülyalar, kuruntular, gerçekleştirilmesi zamana bağlı istek anlamlarına gelmektedir.

        3

        Emel Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri için ismin kökeni önemlidir. Kimi aileler ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazıları ismin derin anlamlar taşımasını ister. Bazı anne ve baba adayları ise ismin manevi değeriyle ilgilenir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Emel ismi Kur'an-ı Kerim'de (Hicr 3. ayet, Kehf 46. ayet) geçmektedir ve Emel ismini koymak caizdir.

        4

        Emel İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda oldukça fazla araştırılan konulardan biridir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Emel ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

        Bu isme sahip olan bireylerin hayal gücü oldukça gelmiştir; özellikle müzik alanında başarı gösterirler. Maddi dünyada başarı onlarla birlikte gelir; zor zamanlarda bile parayı nereden kazanacaklarını iyi bilirler. Hayal güçlerinin gelişmişliği sebebiyle kimi zaman hayal ile gerçeği birbirine karıştırabilirler. Empati kurmasını iyi bilirler. Bu nedenle sevilen ve popüler olan kişilerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ