Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Filistinli iş insanına silahlı saldırıda yeni detaylar! - Son dakika haberi | Son dakika haberleri

        İstanbul Kağıthane’de 18 Ağustos Pazar akşamı 22.30 sıralarında park halindeki otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

        Saldırıda emlak işi ile uğraşan Anas Abd El Qadı (30) hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Anas’ın yakını ve iş insanı Filistinli Fadi M. de ağır yaralandı. İki Filistinlinin, koruması olan emekli asker olduğu öğrenilen E.K. ise ayağından hafif yaralandı. E.K.’nin polise verdiği ifadesinin detayları da ortaya çıktı.

        “ZİYARET 15 DAKİKA SÜRDÜ”

        Olay sonrası hastanede polise bilgi veren E.K., kendisinin emekli asker olduğunu ve 3 gün önce maktul ile olayda yaralanan Filistinlinin yanında işe başladığını belirtti. E.K., "Bana emlak ve galeri işi yaptığını söylediler. Olaydan önce araçla ile Zeytinburnu’ndan Kağıthane’ye S.A.Z. adlı kişinin ziyaretine gittik. Ziyaret 15 dakika sürdü.” dedi.

        REKLAM

        ARACA BİNDİKLERİ SIRADA UĞRADI

        Görüşmeden sonra araca bindikleri sırada aracın sağ tarafından yüzünde maske bulunan bir kişinin yaklaşarak ateş etmeye başladığını belirten E.K., açılan ateş sonrası şoför mahallinde oturan Anas Abd El Qadır’ın vurulduğunu söyledi. E.K. olayın detaylarına girerek “Ben de arka koltuktaydım ayaklarımdan yaralandım. Sağ ön koltukta oturan Fadı M. de aracın camından dışarı atlayarak yakında bulunan çiğköfte dükkanına doğru koşmaya başladı" şeklinde konuştu.

        SİLAHI TUTUKLUK YAPTI

        Şüphelinin de Fadı M.’nin peşinden koştuğunu belirten E.K., şöyle devam etti; “Dükkan girişinde yakalayıp ateş ederek Fadı M.’yi de vurdu. O sırada şüphelinin tabancası tutukluk yaptı. Ve tabancayı olay yerine atarak caddenin sonuna doğru koştu. Orada kendisini bekleyen araca binerek kaçtı."

        ANLATTIKLARI DOĞRULANDI

        E.K.’nin anlatımları üzerine polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Elde edilen görüntülere göre, E.K.’nin anlatımı doğrulandı. Olay yerinde yapılan incelemede, şüpheliye ait olduğu değerlendirilen 1 adet Pietro beretta gardone vt ibareli 7.65 mm ruhsatsız tabanca ve 8 adet 7.65 mm kovan bulundu.

        3 ARABA DEĞİŞTİRDİLER

        Olayla ilgili yapılan çalışmalarda detaylar da ortaya çıktı. Polisin ulaştığı detaylara göre silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinden yaya olarak kaçıp, kendisini bölge yakınlarında bekleyen bir otomobile binerek uzaklaştı.

        REKLAM

        Şüpheliler izlerini kaybettirmek için 3 farklı otomobil kullandı. Şüphelilerin kaçarken kullandığı 2 otomobili bulan emniyet görevlileri, kiralık olduğu belirlenen 2 otomobilde yaptıkları aramada, bir silah ele geçirdi.

        SALDIRIDAN 2.5 SAAT SONRA YURT DIŞINA KAÇTILAR

        Olaya ilişkin kamera görüntüleri incelendi, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şüphelilere ulaşıldı. Şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A.’nın olaydan sonra 19 Ağustos 2024’te yani olaydan 2.5 saat sonra 00.48’de Kırklareli’nden yurt dışına çıktıları tespit edildi.

        OLAYIN FAİLİ BELİRLENDİ

        Yapılan arşiv araştırmalarında şüphelilerden L.E.E.’nin, olayın faili olan şüphelilerin ulaşımını sağladığı, kendisine yönelik 6 Haziran 2023’te Şişli’de silahlı saldırıda yaralandığı, tedavisinin ardından taburcu edildiği belirlendi. Soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerle beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden şüpheliler L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 silah ele geçirildi.

        ALACAK-VERECEK İDDİASI

        Saldırının alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Olayla ilgili geniş çaplı çalışmaya devam ediliyor.

        1 AY İÇİNDE FARKLI TARİHLERDE GİRİŞ YAPMIŞLAR

        Öte yandan kimlikleri tespit edilen 3 şüpheli ile ilgili önemli bilgiler elde edildi. Polisin ulaştığı bilgilere göre olaydan 2.5 saat sonra yurtdışına kaçan 3 şüphelinin son 1 ay içerisinde farklı tarihlerde yurda giriş yaptıkları ortaya çıktı. Planlı suikast için son giriş yapan kişinin İstanbul Havalimanı'ndan olayda kullandıkları aracı kiraladığı tespit edildi.

         İstanbul'da Filistinli iş insanına silahlı saldırı!
        İstanbul'da Filistinli iş insanına silahlı saldırı! Haberi Görüntüle

        SUİKASTÇILAR ROMANYA'DA YAKALANDI

        İstanbul'da Filistinli iş insanı Anas Abd El Qadı'nın hayatını kaybettiği, iki kişinin de yaralandığı silahlı saldırı ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre , olaydan sonra 2.5 saat içinde yurt dışına kaçan 3 şüpheli Romanya’da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,;

        “Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48’de (Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmişti, devam eden çalışmalarda, 20.08.2024 tarihinde İnterpol ile yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda, ülkemizden çıkış yaptıkları G.S., T.S ve S.A. isimli şüpheli şahıslar, ülkemize getirilmek üzere Romanya’da yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir.

        Her suç ve suçlunun yurtiçinde ve yurtdışında takipçisi olmaya devam edeceğiz.” denildi

        Fotoğraflar: AA

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ