Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İnsan ruhunu ölçtüğünü iddia eden çılgın doktor: Ruhun bir ağırlığı olabilir mi? | Dış Haberler
        1

        Dr. Duncan MacDougall, 1907 yılında kapıldığı çılgın bir fikirle ilginç bir deneye imza attı.

        Bir hastanın ölüm anında küçük bir kilo kaybı yaşadığını fark eden doktor, insan ruhunun ölçülebilir bir şey olduğunu düşündü.

        2

        Doktor, haklı olduğunu kanıtlaması durumunda bunun büyük bir ses getireceğini biliyordu. Bunun için hipotezini denemeye karar verdi.

        Ölmek üzere olan 6 hasta üzerinde deney yaptı. Bu hastaları, büyük ölçekli ve çok hassas bir terazi üzerine yatırdı.

        3

        Ancak deney beklendiği gibi gitmedi. 2 hasta teknik nedenlerden dolayı deney dışı bırakıldı. Kalan dört hastadan yalnızca biri beklenilen sonucu verdi.

        Hayatını kaybeden hasta, 21 gram vermişti! Bu kilo kaybı, Dr. MacDougall'ın şu sonuca varması için yeterliydi: insan ruhu 21 gramdı!

        4

        Kendi teorisini doğrulamak için aynı deneyi 15 köpek üzerinde yaptı. Köpeklerde herhangi bir kilo kaybı yoktu. Doktora göre köpeklerin bir ruhu yoktu. Bu yüzden herhangi bir kilo kaybı yaşanmamıştı. Hatta bu, kendi deneyini doğrulayan bir sonuçtu.

        5

        Ancak ne var ki 21 gram deneyi hiçbir zaman kabul görmedi. Tıp dünyası sonuçları çok yetersiz ve manipülatif bulduğu gibi bir sonuca varmak için çok yetersiz kanıtlar olduğunu söyleyerek teoriyi reddetti.

        6

        Ancak ilginç olan şey şu ki; bu deney bugün bile popülerliğini koruyor. Hatta bazı insanlar bu teoriye inanıyor. Bu konu, 2003 yılında "21 Gram" ismiyle beyaz perdeye taşındı.

        Kaynak: ABC Science

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ