Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Arnold Schwarzenegger: Başkanlığın formülünü biliyorum - Magazin haberleri
        1

        1947'de Avusturya'da doğan Arnold Schwarzenegger, 1968'te ABD'ye göç etmiş ve 1983'te ABD vatandaşı olmuştu. Schwarzenegger, "doğuştan ABD vatandaşı" olmadığı için istediği halde başkan adaylığına uygun değil.

        2

        İki dönem Kaliforniya valiliği yapan Arnold Schwarzenegger, konuk olduğu 'Who's Talking to Chris Wallace?' programında siyasi hedeflerinden bahsetti.

        3

        Arnold Schwarzenegger'e, "Anayasa, başkanın doğuştan ABD vatandaşı olması gerektiğini söylüyor. Eğer böyle yazmasaydı, başkan adayı olur muydunuz?" sorusunu yöneltildi.

        4

        "BAŞKANLIĞIN FORMÜLÜNÜ GÖRÜYORUM"

        Arnold Schwarzenegger'ın cevabı şöyle oldu: Kesinlikle... Beni aday gösterin Çünkü... Bakın, bu hiç de zor değil. Bu seçimi nasıl kazanabileceğimi çok net görüyorum" ifadelerini kullandı.

        5

        75 yaşındaki ünlü oyuncu, 2003 ve 2006'da Kaliforniya valiliği yarışını kazanmıştı.

        Arnold Schwarzenegger, 2003 - 2011'de Kaliforniya'nın valisi olarak görev yapmıştı.

        Arnold Schwarzenegger, bu konu hakkında, "Yani, bu ben ve Kaliforniya gibi... O zaman biliyorsunuz. Vali adayı olduğumda, halkın yeni bir cevap aradığı çok netti. Sağcı veya solcu değil, ulusu bir araya getirebilecek biri... Yapılması gereken o kadar çok şey var ki... Üstelik bunlar yapılabilir. Bu kadar harika kılan şey de yapılabilir olması. Tamamen yapılabilir veya en azından halk bir araya gelerek 'Evet' der, yapabiliriz" dedi.

        6

        Öte yandan Schwarzenegger, 2021'de Donald Trump için, "Gelmiş geçmiş en kötü başkan" demişti...

        Fotoğraflar: AA, AP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ