Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Evinin bodrum katında 120 yıllık kutu buldu!
        1

        YouTube kanalında fotoğrafçılık ve film yapımcılığıyla ilgili videolar paylaşan Mathieu Stern, evinin bodrum katında ailesinden kalma 120 yıllık bir kutu buldu.

        2

        Stern'in 1900-1910 arası bir dönemden kaldığını düşündüğü kutunun içini açınca şaşkınlığını gizleyemedi.

        3

        Kutunun içinden iki cam plaka negatif, eski para ve kalem çıktı.

        4

        YouTuber, cam plaka negatifleri eski baskı yöntemlerinden biri olan mavi baskı ile fotoğrafa aktarmayı başardı.

        5

        1900'lü yıllardan kalma negatifleri, çok dikkatli bir şekilde fotoğrafa dönüştüren Stern, süreci YouTube hesabından paylaşmayı ihmal etmedi.

        6

        Negatiflerde ise 1900'lü yıllardan iki kedi ve bir köpeğin fotoğrafları çıktı.

        10

        BÜYÜKBABASININ GİZLİ KUTUSUNDAN NE ÇIKTI...

        Imgur kullanıcısı 'jellybeanjelly' büyükbabası John Bunion Knight'a ait 100 yıllık bir kutu olduğunu öğrendi. Büyükbabasının banka soyguncusu olduğuyla yüzleşen sosyal medya kullanıcısı, gizli kutuya ulaşınca heyecanı ikiye katlandı.

        11

        Kutunun içerisindekileri adım adım fotoğraflayan jellybeanjelly, bulduklarını sosyal medya kullanıcılarıyla paylaştı... Bakın kutudan neler çıktı...

        12

        İnternet kullanıcısının aktardığına göre büyük büyükbabası John Bunion Knight hayatının büyük bir kısmını Leavenworth Hapishanesi'nde geçirdi.

        13

        Banka soyguncusu olan Knight'ı, oğlu yani internet kullanıcısı jellybeanjelly'nin babası, en son çocukluğunda yatakta bir yığın para ve silahla gördü.

        14

        Yaşananlardan sonra Imgur kullanıcısının büyükbabasının eşi ailedeki herkese banka soyguncusu John Bunion Knight'ın öldüğünü söyledi.

        15

        Daha sonra ailesi tarafından öldüğü zannedilen adamın uzun yıllar Leavenworth Hapishanesi'nde yattığı ve kanserin son evresinde olduğu için serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

        16

        2019'a gelindiğinde ise aileden biri hayatını kaybedince sırlar açığa çıktı. Ölen adamın eşi John Bunion Knight'a ait bir kutu buldu. John Bunion Knight'ın oğlunun yanında Beatrice adında bir kızı vardı. Bu nedenle kutunun üzerinde Beatrice yazıyordu.

        17

        Kutunun içerisindekiler neyse ki çok iyi bir şekilde muhafaza edilmişti. Kullanıcının büyük amcası ise kutuyu bugüne kadar saklamayı başardı. Kutunun içinden çıkanlardan ilki tahta bir kaşık oldu.

        18

        Ancak kaşığın üzerinde yazan anlaşılmadı.

        28

        4 STERLIN'E KUTU SATIN ALDI, İÇİNDEN ÇIKANLARA İNANAMADI

        İngiltere'nin Essex kentinde yaşayan 70 yaşındaki Greg Pack, antika bir kutu satın almak istedi.

        29

        Antika kutulara özel ilgisi bulunan adam, ikinci el eşyaların olduğu bir antika pazarından 4 sterlin (Yaklaşık 32 TL) karşılığında eski bir kutu satın aldı.

        30

        Emekli grafik tasarımcısı, satın aldığı kutunun içini açınca gözlerine inanamadı. Pack, eski kutuda 100 yıllık negatif fotoğraflar buldu.

        31

        Greg Pack'in oğlu Scott Pack, ilginç hikayeyi Twitter hesabından şu sözlerle paylaştı:

        32

        "Babam son dönemde bir ayakkabı kutusu satışına katıldı. Kendisi kutu hayranıdır. Elbette kutular da açılmak içindir. O da hepimizin yapacağını yapıp kutuyu açıp içine baktı"

        33

        "Eve döndükten sonra her filmi ışığa tuttu ve telefon ile filmlerin fotoğraflarını çekti. Daha sonra photoshop ile negatifleri pozitife çevirdi ve şu karelerle karşılaştı."

        43

        YARIM YÜZYILLIK ÇANTANIN İÇİNDEN ÇIKTI! ESKİDEN HERKES ONU KULLANIYORDU

        Eski eşyalar genelde atılır ama bazıları da var ki onlar yıllar geçtikçe daha çok değerlenir. Tıpkı Rusya'da bir kişinin elinde bulunan bu ahşap çanta gibi...

        44

        Sovyet döneminde kalma bu eski çanta bir fotoğrafçıya ait.

        45

        Çantanın içi, yaklaşık yarım yüzyıl önce fotoğraf basmak için kullanılan aletlerle dolu.