Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA: Galatasaray'dan flaş başvuru! Spor haberleri - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün kanalına yaptığı açıklamada başvuruyu duyurdu! Mustafa Cengiz'in sözleri şöyle:

        "Yayıncı kuruluştaki zat hem 29 şampiyonluğu söyledi sonra da inşallah olumlu değerlendirirsiniz dedi. Soru soruluktan çıktı, karar verdin. Ey yorumcu! Sen kimsin? Senin ortadaki rütben soru sormak. Bir de hüküm icra edip TFF başkanını zor duruma düşürmek değil! Sayın TFF başkanı o sıkışmayla öyle bir laf etti ki bizi ürküttü. İnceliyoruz dedi. Bildiklerimiz var. İrkildik"

        "BUNU GALATASARAY'DA YAPSAK BENİ SOKAKTA YÜRÜTMEZLER"

        "Bu iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırması babında TFF'ye yaptığı başvuruyu daha önce ciddiye almadık. Yenildiği, puan kaybettiği haftada gündem değiştirmeye çalışıyor. Bu Galatasaray'da olsa beni sokakta yürüttürmezler. Galatasaray'da bunu yapamazsınız."

        REKLAM

        "HAKLI VE DOĞRU OLAN BİR ŞEYİ SAVUNMAK KADAR ZOR BİR ŞEY YOK"

        "Haklı ve doğru olan bir şeyi savunmak kadar zor bir şey yok. Daha önce TFF, Tahkim ve TBMM reddetmiş. Nihat Bey bilmeyebilir. Daha önce reddedilen bir şey çok kuvvetli bir karine, çok umulmayan bir delil ortaya çıkınca yargılanabilir. Öyle bir şey de yok. Bunu devamlı kaşıyorlar. Şecaati arz ediyor, şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar. Hırsızsınız demiyorum ama yanlış yapıyorlar. Yarın bu gelişir 1959'dan öncesi olabilir. Yarın gelişir 1959'dan öncesi de olabilir. Siyah çoraplılar vardı, İngilizler vardı... Yarın onlar da bir hak iddia edebilir"

         Fenerbahçe'den 1959 öncesine ilişkin başvuru
        Fenerbahçe'den 1959 öncesine ilişkin başvuru Haberi Görüntüle

        SERT SÖZLER: "SEN KİMSİN?"

        "1-0 yendiğimiz maç. Statlarına gittik. TFF, Sayın Vali, İçişleri Bakanı, Savcımız, Emniyet herkes var. Seyirci sayısına girmeyeyim, orası destan. Karşıda dev bir pankart; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazıyor. Dünyada bir tek makamın önünde 'Cumhuriyet' vardır, Cumhuriyet Savcısı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Savcısı orada, orada devlet ricali var. Bu nedir ya; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' Allah büyük, sonra neden Fenerbahçe Cumhuriyeti dendiğine kanıt çıktı. Diplomatik tanıma sözcüğü, devletlere aittir. Bir deklarasyon yaptılar. Burada ne diyorlardı biliyor musunuz? "Beşiktaş'ın da 20 şampiyonluğunu 'tanıyoruz" dediler. Tanımak, devletlere aittir. Kendi ifadeleri bunlar. Sen kimsin? Fenerbahçe camiası, sözlerimi lütfen ayırsın ben yönetimin yazdığını söylüyorum. Genç çocuklar da var yönetimlerinde, bayağı saçmalıyorlar. Fakat yönetimin yazdığı bir deklarasyon, yönetimi bağlar başkandan başlayarak. Beşiktaş neden itiraz etmedi? Neden buna 'Sana mı kaldı benim şampiyonluklarım?' demedi? Aziz Yıldırım daha önce Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla ilgili ne demişti?"

        GALATASARAY'IN BAŞVURU DİLEKÇESİ

        Galatasaray'ın TFF'ye verdiği başvuru dilekçesi şöyle:

        "Daha önce verilmiş Tahkim Kurulu'nun kararı kesindir. Başvuru, incelenmeksizin reddedilmelidir.

        Başvuru konusu şampiyonluklar 'Lig müsabakaları statüsü' kapsamı dışındadır. Talep edilen şampiyonluklara konu dönemlerde gerçekleşen organizasyonlar düzenli ve sürekli değildir.

        Türkiye Futbol Birinciliği lig usulüne değil, eleme sistemine tabiidir. Türkiye Futbol Birinci Ligi'nin yıldız sistemine dahil edilmesi, Türkiye Kupası şampiyonluklarının da yıldız sistemine dahil edilmesi gereğini doğuracaktır.

        Düzenli bir şekilde gerçekleşmeyen Türkiye Futbol Birinciliği'nin tescili haksız rekabet doğuracaktır.

        Milli Küme kesinlikle ulusal bir organizasyon değildir. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir takımlarının katıldığı bir organizasyondur. Örneğin, 1925, 1926, 1928 ve 1930 yıllarında İstanbul Ligi şampiyonu olarak Türkiye Futbol Birinciliği’ne hak kazanan Galatasaray, Türkiye Futbol Birinciliği düzenlenmediği için bu turnuvanın birinciliğini elde etme hakkından mahrum bırakılmıştır.

        Milli küme ana turnuva niteliği kazanamamıştır."

        "Yüreğim o kadar dolu. O kadar dertliyim ki... Freni patlamış kamyon gibi gidiyorum. Çok doluyum. Anlattıklarım, içimdekilerin yüzde 1'i değil. Abdurrahim ile birlikte 200'e yakın şahsi kefalet verdik. Hanım dinliyorsa şimdi öğrendi. Bir aile toplantısında Ali Bey 'Nasıl imza atarsın' dedi. 'Torununa kadar riskin altına sokmuşsun imzayla, Bankalar Birliği'ne' dedi. Ali Bey gider gitmez, aile bana döndü. 'Yahu Ali, sen bunu aile yanında nasıl söylersin' dedim, 'Haberleri yok muydu?' dedi"

        "HARRINGTON KUPASI VAR MI ORADA?"

        "Fenerbahçe'nin şampiyon olarak saymak istediği Harrington Kupası var mı? Trabzonspor var mı orada? Bir tanesinde 4 takım var, 2 takım mücadele ediyor. Bir tanesinde 1 yılda 2 şampiyonluk var. Bu kaç yıl olmuş? 62 yıl olmuş. Bir ömür. Peki niye Fenerbahçe bizden önceyken başvurmamış? Himmet ve dua ile onları geçmişiz, öyle söylüyorlar. Bir de bu utanmazlığı yapıyorlar. Onlar güçlüyken biz alamadık!"

        "ESKİ BAŞKANLARI İŞİ BİLEN BİR ADAMDI"

        "Fenerbahçe camiasına saygı duyarım ama eski başkanları bu konunun üstünde çok durmazdı çünkü tecrübeliydi. Çoluk çocuk değildi, bu işi bilen bir adamdı. Onun adalet ve hukuk anlayışı farklıydı. Bu tip Bizansları sevmezdi"

        "62 YIL ÖNCEKİ BİR ŞEYİ NEDEN ŞİMDİ GETİRİYORSUN?"

        "62 yıl önceki bir şeyi neden şimdi getiriyorsun? Onların hiçbir şampiyonluğuna laf etmeyiz. Haksız da olsa tescil esastır deriz. Gerçi şu yıl şampiyonu şu takım dedik, bizim bayrağımızı yaktılar. Böyle acı deneyimlerimiz de var. Yasa ve düzen koyucular aptal mı? Neden Milli Lig demiyor da Milli Küme diyor? Çünkü öyle olmadığını biliyorlar. Sanki bu işi bilmiyorsunuz, niye Milli Lig koymadınız diyorsunuz. Milli Lig ne zaman kondu?"

        "NİHAT ÖZDEMİR'İ FENERBAHÇE'DEN İHRAÇ ETTİLER"

        "Nihat Özdemir'i Fenerbahçe'den ihraç ettiler. Beni Galatasaray'dan ihraç etmek gibi bir şey. Ben kendimi TFF başkanının yerine koyuyorum. Çok zor bir durum. O kulübün adını bile ağzına almıyor tabii. Gönül işiyle girdiğiniz yerlerden takdir almamak çok üzer"

        "Beni beğenme ama gerektiğinde takdir et. 28 toplam kupamız var 3 yılda. Ünal Bey'in vardır 27. Bizim 28. Onun da büyük hizmetleri var. Yiğidi öldür, hakkını inkar etme"

        "Güneş Spor'un şampiyonluğunu bize mi yazdırsak acaba? Rakibimiz, buna (diğer kulüplerin desteğini alma) hep çalışıyor. Şu an Kulüpler Birliği'ni de yönetiyor zaten. Mesela Eskişehir, Bursa, Adana, Mersin, Diyarbakır bir futbol şehri. Neden onlar yok? 'Ben yaptım oldu' Olmaz, mantıklı değil. 63 sene sonra bunu isteme. Bunun ardında başka şeyler var. Kendi başarısızlığını örtmek için gündeme getiriyorsun derler."

        OTOBÜS GÖNDERMESİ

        "Eskiden Galatasaray, Ankara'ya otobüsle giderdi. Sonrasında uçak oldu. Ancak son dönemde Akhisar'dan İstanbul'a yakın olmamasına rağmen otobüsle dönenler oldu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ