Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İdrissa Gueye kimdir kaç yaşında ve nereli? İdrissa Gueye'nin kariyeri - Futbol Haberleri

        PSG orta sahasında forma giyen İdrissa Gueye, futbolseverler tarafından merakla araştırılıyor. Galatasaray PSG maçı öncesiİdrissa Gueye'nin hayatı ve kariyerine dair ayrıntıları sizler için derledik...

        IDRISSA GUEYE KİMDİR?

        Idrissa Gueye, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılındaDiambarstakımında başladı. Bir sene burada oynayan futbolcu, 2008-2009 sezonundaLille’nin alt yapısına transfer oldu. 2 sezon boyunca Lille’nin genç takımlarında forma giyip kendisini gösterme fırsatını bulan Idrissa Gueye,55 maçaçıkıtı ve2 kez gol sevinciyaşadı. 2010 yılına gelindiğinde dönemin teknik direktörü tarafındanAs takımadavet edilerek yeni bir sözleşme imzalatıldı ve böylelikle profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

        REKLAM

        As takıma çıktıktan sonraki ilk sezonunda takımı ile18 maçaçıkıp1 golatan futbolcu,Fransa 1. LigveFransa Kupasışampiyonlukları yaşadı. 2011-2012 sezonunda performansını arttırarak ilerleyen futbolcu, 31 maçta sahne aldı. 3 karşılaşma iseŞampiyonlar Ligimücadelesi oldu ve bu sayede bir ilki gerçekleştirdi.

        2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında da Lille ile yoluna devam etti ve teknik ekip ve taraftarlarca takımın değişilmez futbolcuları arasında gösterildi.

        2016 yılında Lille takımından İngiliz takımı Everton'a transfer oldu. Son olarak 30 Temmuz 2019 tarihinde 30 milyonEuro karşılığında PSG'nin yolunu tuttu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ