Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul karardı! Kuvvetli yağış başladı - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da kuvvetli yağış bekleniyor. Kentin üstünü siyah yağmur bulutları sardı. Kentin batı ilçelerinde başlayan yağmur merkeze doğru ilerliyor.

        Öte yandan Mecidiyeköy'de aniden bastıran yağmur nedeniyle yollar göle dönerken, hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına sığındı. Su birikintilerinden kaçmak isteyenler ise atlayarak ilerlemek zorunda kaldı.

        Kuvvetli yağış Sultangazi'de de su baskınlarına yol açtı. Cebeci Mahallesi'nde bazı sokaklar su altında kaldı. Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı.

        Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel de, "Dikkat! Sağanak kuvvetlendi. Avrupa yakasında alt geçitlerden uzak durunuz" paylaşımında bulundu.

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

        Başakşehir'de de Şeyh Şamil Caddesi'nde yağmurun ardından yol kenarındaki istinat duvarı çöktü. Olay yerine ekipler sevk edildi. Olayda, caddede yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında istinat duvarı çöktü. Çalışmalar nedeniyle Şeyh Şamil Caddesi'nin trafiğe kapalı olan bölümüne doğru çöken yolda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İstinat duvarından devrilen ve tehlike oluşturan beton bloklar iş makinesi ile parçalara ayrıldı. Çökme nedeniyle yağmur suyu drenaj ve kanalizasyon hattı da zarar gördü. Ekiplerin çöken duvarda çalışması devam ediyor.

        ADALET SARAYINI SU BASTI

        Çağlayan bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda yoğun yağış nedeniyle su giderlerinin patladığı bilgisine ulaşıldı. Giderlerin patlamasıyla su alt katlara indi. Su baskını nedeniyle adliyede saatlerce temizlik yapıldı.

        İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA SU BASKINI

        Çağlayan bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda da yoğun yağış nedeniyle su giderlerinin patladığı bilgisine ulaşıldı. Giderlerin patlamasıyla su alt katlara indi. Su baskını nedeniyle adliyede saatlerce temizlik yapıldı.

        TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU

        İstanbul'da etkili olan yağmur Balat'ta taşkınlara neden oldu. Yolları su basarken, yeni açılan Cibali-Alibeyköy Cep Otagarı tramvayının seferleri durdu.

        İstanbul'da, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili oldu. Fatih'te Balat Sosyal Tesisleri ile Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda ve Abdülezelpaşa Caddesi'nde su baskınları yaşandı. Yaşanan su baskını nedeniyle Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattında seferler durdurulurken, vatandaşlar yağış altında zor anlar yaşadı. Mazgalların tıkanmasından dolayı Abdülezelpaşa Caddesi'nde yaşanan su taşkınlarında araç sürücüleri zorluk çekti.

        Tramvay hattında ve sosyal tesislerde yaşanan su baskınına önlem olarak rayların üstüne bariyer kuran yetkililer, fırçalarla suyun yönünü değiştirdi. İSKİ'nin kombine aracı bölgeye gelerek hat üstünde su çekti.

        AKOM: İSTANBUL'DA 17 NOKTADA SU BASKINI YAŞANDI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de, öğle saatlerinde etkisini gösteren yağış nedeniyle 17 noktada su baskını yaşandığını açıkladı.

        En fazla yağış alan Arnavutköy'e bağlı Hadımköy Mahallesi'nde metrekareye 49, Şişli'de ise 40 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, yağışlı havanın hafta başında İstanbul'u terk etmesinin beklendiği ifade edildi. Hafta başından itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altında olan İstanbul´da, bugün öğlen 12.00´den itibaren sağanak yağış başladı. Avrupa Yakası´nda başlayan yağış, Anadolu Yakası istikametinde ilerleyerek il genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri şeklinde devam etti. Yağışlar nedeniyle, kentin bazı noktalarında, alt geçitlerinde, ana arterlerinde göllenmeler yaşandı. İBB su baskınlarına 2 bin 500 personelle müdahale edildiğini açıkladı.

        EN FAZLA YAĞIŞI ŞİŞLİ VE HADIMKÖY MAHALLESİ ALDI

        Sağanak yağış sonucunda metrekare başına düşen yağmur miktarında ölçüldü. En fazla yağışı alan Arnavutköy'e bağlı Hadımköy Mahallesi'nde metrekareye 49, Şişli´de ise 40 kilogram yağış düştüğü belirtildi. En az yağış alan Eyüpsultan´a bağlı mahalle olan Göktürk´te metrekareye 9, Üsküdar´da ise 24 kilogram yağış miktarı yaşandığı ifade edildi. Öte yandan açıklamada, "Bağcılar Kabataş tramvay seferleri Fındıklı Durağı'na kadar yapılmakta, Fındıklı -Kabataş arasında seferler yapılamamaktadır" denildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ