Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Radamel Falcao kimdir? Radamel Falcao'nun biyografisi... İşte Falcao'nun kariyeri ve başarıları! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Radamel Falcao transferini KAP'a bildirdi! Başta Galatasaray taraftarı olmak üzere pek çok furbolsevere dünya yıldızı golcüyü araştırmaya başladı. Peki Radamel Falcao kimdir? İşte Falcao'nun hayatı ve kariyeri...

        RADAMEL FALCAO

        TAM ADI:Radamel Falcao Garcia Zarate

        DOĞUM TARİHİ:10 Şubat 1986

        YAŞ: 33

        DOĞDUĞUİL: Santa Marta

        UYRUĞU: Kolombiya

        AYAK: Sağ

        MEVKİ: Santrfor

        BOYU: 1.77

        PİYASADEĞERİ: 10 milyon Euro

        MİLLİTAKIM: 88 maç 34 gol

        SON SEZON İSTATİSTİKLERİ:39 maç 16 gol 2 asist

        ÖNCEKİ KULÜPLER: River Plate, Porto, Atletico Madrid, Monaco, Manchester United, Chelsea

        REKLAM

        RADAMEL FALCAO KİMDİR?

        Arjantin'in köklü kulüplerinden River Plate'te profesyonel kariyerine başlayan Falcao, 2009-2010 sezonunda Portekiz ekibi Porto'ya transfer olarak Avrupa kariyerine başladı.

        Falcao, Porto ile 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, Portekiz Ligi ve Portekiz Kupası sevinçlerini yaşadı.

        İki sezonluk Porto kariyerinden sonra İspanyol ekibi Atletico Madrid formasını giymeye başlayan Falcao, burada geçirdiği iki sezonda da UEFA Süper Kupa, UEFA Avrupa Ligi ve İspanya Kral Kupası zaferlerini tattı.

        Porto'dan sonra Atletico Madrid'de de UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı havaya kaldıran Falcao, bu başarıyı iki sezon üst üste iki farklı takımla yaşadı.

        2013-2014 sezonunda Fransız kulübü Monaco'nun kadrosuna kattığı Falcao, kiralık olarak İngiliz kulüpleri Manchester United ve Chelsea'de de forma giydi.

        Son 3 sezonunu Monaco'da geçiren ve Fransız kulübü ile 2016-2017 sezonunda lig şampiyonluğu sevinci de yaşayan golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon Fransa 1. Futbol Ligi'nde oynadığı 33 maçta 15 kez fileleri havalandırdı.

        REKLAM

        BAŞARILARI

        Falcao, 2010-11 sezonunda Porto'yla, 2011-12 sezonunda ise Atlético Madrid'le Avrupa Ligi Kupası'nı kazandı. Ayrıca Atlético Madrid'le 2012 UEFA Süper Kupası'nıaldı.

        Yaşayan en iyi santraforlardan biri olarak kabul edilen yıldız golcü; 2011-12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 14 maçta attığı 17 gol attı. Falcao bu performansıyla, 15 gol atan Jürgen Klinsmann'ın rekorunu kırdı ve Avrupa kupalarında bir sezonda en çok gol atan futbolcu olarak büyük bir başarıya imza attı.

        Porto ve Monaco ile lig şampiyonlukları yaşayan, Atletico Madrid ile de Kral Kupası'nı kaldıran Falcao,2 sezon art arda 2 farklı kulüpte UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan ilk futbolcudur.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ