Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika! İstanbul'da 29 Ekim'de eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı yakalandı

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü elebaşı Bağdadi'nin İdlib'de etkisiz hale getirilmesi sonrası örgüt üyesi H.U, B.Ç. ve R.K'nin sansasyonel eylem arayışı içerisine girdiğini ve lojistik sağlayacak kişilerle irtibata geçtiğini belirledi.

        Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, zanlıların geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ederek buradan ayrıldıklarını tespit etti.

        Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacakları değerlendirilen şüpheliler, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

        Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

        DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü belirlendi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        BURSA'DA 26 GÖZALTI

        Bursa'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekipler, bazı kişilerin, terör örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiğini tespit etti.

        Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Söz konusu adreslerde arama yapan polis, 12'si Suriye uyruklu 26 zanlıyı yakaladı.

        Suriye uyrukluların sınır dışı işlemleri için Bursa Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

        Diğer 14 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

        REKLAM

        KONYA'DA 11 GÖZALTI KARARI

        Konya’da terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen ve çatışma bölgesinde bulunanların da yer aldığı 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alındı, 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

        Zafer Samancı'nın haberine göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu tespit edilen ve aralarında daha önceden çatışma bölgesinde bulunanların da yer aldığı 11 şüphelinin Konya’da olduğunu belirledi. Şüpheliler Konya polisi tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. Elde edilen verilerin ardından sabah saatlerinde eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bazı dokümanlara el konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 3 kişiyi yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

        MERSİN'DE DE 5 DEAŞ'LIYA GÖZALTI

        Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Kent merkezi ile Tarsus ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı. AA'da yer alan habere göre zanlıların evlerinde yapılan aramada dijital malzemeler ile 9 milimetre çapında 23 fişek ele geçirildi. Şüphelilerin öldürülen DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi için eylem hazırlığı yaptıkları ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ