Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul SON DAKİKA! Altunizade metrobüs durağında yoğunluk - Haberler

        İşe ya da okula gitmek isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde metrobüslere akın etti. Altunizade metrobüs durağında adeta insan seli yaşandı. Kalabalığın yoğun olduğu durakta uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar hem metrobüse binmek için hem de turnikelerden geçmek için sıra beklemek zorunda kaldı.

        Metrobüse binmek için sıra bekleyen bir genç, “Bence gereksiz, herkes Marmaray’ı da kullanabilir. Dersime geç kalıyorum ben bunun yüzünden” diye konuştu.

        Altunizade metrobüs durağında dün sabah saatlerinde oluşan yoğunluk vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre metrobüs hattındaki günlük yolculuk sayısı 900 bini aştı. Metro istasyonuna aktarmanın da yapılabildiği Zincirlikuyu Metrobüs istasyonu, günlük 84 bin 609 yolcu ile 44 istasyon arasında birinci sırada.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sabah saatlerinde metrobüs duraklarında yaşanan yoğunluğun araç arızasından kaynaklandığını açıkladı.

        REKLAM

        İBB'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun yaptığı açıklamada metro seferlerinin artması dolayısıyla Altunizade metrobüs durağında yoğunluğun yaşandığını ifade ederek, metrobüs seferleriyle ilgili gelişmeyi açıkladı. Ongun'un açıklaması şöyle; "Değerli İstanbullular; artan metro seferleri yüzünden özellikle Altunizade metrobüs durağında sabahları yaşanan yoğunluk nedeniyle özür dileriz. Yarın sabah itibariyle her metro seferi için Söğütlüçeşme’den 3 boş metrobüs Altunizade durağına gönderilecektir"

        ZİNCİRLİKUYU METROBÜS DURAĞINDA YOĞUNLUK

        Zincirlikuyu metrobüs durağında akşam iş çıkış saatlerinde aşırı yoğunluk yaşandı. Durakta oluşan insan seli vatandaşlara zor anlar yaşattı. Metrobüs hattını kullanmak isteyen vatandaşlar üst geçitlerde ve metrobüs girişlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ