Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Kayıp ihbarında bulunup, iki gün aradığı babasının katili çıktı - Haberler

        Batman'da kayıp ihbarında bulunduğu babasını iki gün boyunca sokak arayan 21 yaşındaki A.D., babasının katili çıktı. Gencin gösterdiği yerde yapılan kazıda babasının cansız bedenine ulaşıldı.

        BİR DAHA GÖRÜLMEDİ

        Bulut Kutlu'nun haberine göre, Cudi Mahallesi'nde ikamet eden Hamit Dal'dan (55) iki gündür haber alamayan yakınları, polise ihbarda bulundu. Kayıp ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Dal'ın bulunması için çalışma başlattı. Dal'ın iki gün önce evin karşısındaki Eyüp Sultan Camii'ne sabah namazı için gittiği, camiden çıkmasının ardından bir daha görülmediği tespit edildi.

        Caminin güvenlik kameralarını inceleyen polis, Dal'ın kaybolduğu gün oğlu A.D'nin yanındaki bir kişi ile evden çıkardıkları bir çuvalı otomobile yüklediğini tespit etti. Gözaltına alınan A.D.'nin emniyetteki ilk sorgusunda cinayeti itiraf ederek, babasını annesine şiddet uyguladığı için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. A.D., ifadesinde babasının cansız bedenini gömdüğü yerle ilgili de bilgi verdi. Polislerce A.D'nin belirttiği, Dicle Nehri yakınlarındaki yerde yapılan kazıda Dal'ın cansız bedeni bulundu. Ceset otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesine gönderildi.

        ANNENİN DE İFADESİ ALINIYOR

        Babası için polise kayıp ihbarında bulunan A.D.'nin, diğer aile bireyleriyle babasını aradığı, babasının fotoğrafının bulunduğu kayıp ilanlarını sokak sokak gezerek duvarlara astığı da ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken anne A.D. ve oğlu A.D’nin polisteki sorguları devam devam ediyor.

        Hamit Dal’ın cenazesi ise Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi işlemi sonrası akrabalarına teslim edildi. Dal’ın cenazesi Petrol Mezarlığı'na defnedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ