Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Time yazdı: Vladimir Putin'in korktuğu adam - Son Dakika Haberleri | Dış Haberler
        1

        Rus muhalif lider, Aleksey Navalny bundan bir yıl önce zehirlenerek neredeyse hayatını kaybetmenin eşiğine gelmesinin ardından Moskova'ya geri döndü. Navalny, Moskova'ya döner dönmez tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

        2

        Amerikan Time dergisi, Rus muhalif lider Navalny ile röportaj yaparak "Putin’in korktuğu adam" başlığıyla kapağına taşıdı.

        3

        Röportajdan öne çıkan soru ve cevaplar şöyle;

        4

        Nasılsınız? Hapishanedeki koşullar nasıl?

        Hapishane içinde hapishane. Sanırım gerçekliğimin en kesin tanımı bu. Birliğimde 13 adam var. Hepsinden sadece birinin benimle konuşmasına izin veriliyor. Gerisi sadece tek kelimelik 'evet, hayır' cevaplarıyla iletişim kurabiliyor.

        Çoğunlukla hepsi sessiz kalıyor, yanlış bir kelime söylemek istemiyorlar. Kameralar her yerde, korumalar kamera kaydı olmadıkça hiçbir koşulda benimle konuşmuyor.

        5

        Kışlamın pencereleri kapalı, kelimenin tam anlamıyla. Beyaz kağıt ile kapalı. Işığın geçmesine izin veriliyor, ancak içinden hiçbir şey görünmüyor. Pencereleri kapalı olan tek kışla. Bazen bir ayakkabı kutusunun içinde yaşadığım hissine kapılıyorum.

        Açlık grevim sırasında ve hemen sonrasında üzerimde oldukça tuhaf bir psikolojik baskı yöntemi uygulandı. İki hükümlü beni yaklaşık beş adım uzaklıktan takip etti, tüm gün. Zorlu bir süreçti, iyi bir dayanıklılık antrenmanı sağladı.

        6

        Şüphesiz, buradaki hayatımla ilgili en basit kararlar bile, doktorların içeri girip girmemesi gibi, Putin'in kendisi tarafından veriliyor.

        7

        Berlin'de tedavi görürken, Angela Merkel de dahil olmak üzere bazı üst düzey yetkililer sizi ziyarete geldi. Nasıl hissetiniz?

        Angela Merkel, hem benim davam hem de bir bütün olarak Rusya hakkındaki en küçük ayrıntıları bilmesiyle beni hayrete düşürdü. Sadece Rusya’da yaşayan birinden durumu bu kadar iyi anlamasını beklersiniz.

        Öyle oldu ki, Berlin'deyken, Merkel dışında, yönetim koalisyonunundaki insanlarla tanıştım. Şimdi Almanya Şansölyesi olan o zamanlar Maliye Bakanı olan Olaf Scholz ve şu an Dışişleri Bakanı olan Annalena Baerbock ile tanıştım.

        8

        Batı'nın tutuklanmanıza karşı tepkisi sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?

        Kremlin'in uluslararası alanda baskı potansiyeli konusunda ciddi bir görüşüm var. Benim durumumda ve örgütümüzün durumunda, Batı'nın bizi değil, kendisini korumasını tercih ederim.

        9

        Biden yönetiminden beklentiniz nedir?

        Biden, Rusya'nın değil, ABD'nin Başkanı. Uluslararası gündemle uğraşırken benim zehirlenmem ya da hapis cezamla ilgileneceğine dair saf düşüncelerim yoktu. ABD'de siyasetin nasıl işlediğini genel olarak anlıyorum. Başkan bir anda karar veremez ve istediği her şeyi alamaz.

        10

        Ancak Rusya'da, ABD'nin yurtdışında parası bile olmayan bazı albay ve generallere yaptırım uygulamasını izlerken, gözlerimizi devirmekten bıktık. Bunlar sadece Putin'in iradesinin ajanları.

        11
        12
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ