Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Trump'ın koronavirüse karşı dezenfektan önerisine uyarı! - Haberler

        ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs tedavisi için ilginç bir fikir ortaya attı. Trump, deri altına dezenfektan enjekte etmenin işe yarayıp yaramayacağının araştırılmasını önerdi.

        "Vücuda ultraviyole ışık verilmesinin de faydalı olabileceğini düşünüyorum, bu konuyu araştırın" önerisinde de bulunan Trump'a tıp dünyası ise oldukça tepkili.

        DOÇ. DR. ALTUNDAĞ: BUNLAR YÜZEYİ DEZENFEKTE EDER

        Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, "Kesinlikle bu uygulamaların yapılmaması gerekiyor. Biliyorsunuz dezenfektanlarla ilgili salgın ilk başladığında boğazını alkolle veya kolonyayla gargara yapan insanlar olmuştu. Dezenfektanların yanlış kullanımına bağlı olarak bazı ölümler oldu. Bunlar yüzeyi dezenfekte eder, dışarıdan kullanabiliriz. Özelliklediyoruz ki elimizi de çok sıklıkla sabunla yıkayalım. Sabuna ulaşamadığımız yerlerde mutlaka biz dezenfektan kullanalım diyoruz. Orada da basın toplantısında Covid-19 ile Mücadale Görev Gücünde yer alan Doktor Deborah Birx de hemen karşı çıkarak 'Bunu asla yapamayız' dedi.

        Ultraviyole ışınlar yani mor ötesi ışınlar tabii ki insan olmayan yerlerde dezenfektan olarak kullanılır ama insana direkt dezenfektan veya sterilizasyon için asla uygulanmaması gerekir. Türkiye'de Bizim bütün açıklamaların bilim kurulu çerçevesinde olması ve Sağlık Bakanlığı'nın algoritması üzerinden gitmemiz de önemliydi. Bunların Amerika'da da denenmeyeceğinibiliyoruz. Uygulanmayacağını net bir şekilde söylemek lazım" açıklamasında bulundu.

         Trump'tan Kovid-19 tedavisi için iki yeni öneri
        Trump'tan Kovid-19 tedavisi için iki yeni öneri Haberi Görüntüle
        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ