Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye: 2 - Galler: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Mücadelede iki golü geçerlilik kazanmayan ay-yıldızlılar, bir de penaltıdan yararlanamazken Umut Nayir ve Arda Güler'in golleriyle zafere uzandı. A Milli Takımımız dördüncü maçında puanını 9'a yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü! Galler ise 4. Maçından 4 puanla ayrıldı.

        A Milliler maça hızlı başladı. Merih Demiral'ın bindirmesi sonrasında gelişen hızlı atağımızda Gallerli Mepham topu kendi ağlarına gönderdi ancak bu gol, VAR incelemesi sonrasında geçerlilik kazanmadı.

        VAR'DA ÇİZGİ ÇİZİLMEDİ, SKANDAL YAŞANDI

        Gol için VAR'la irtibata geçen hakem Fabio Maresca bir süre sonra pozisyonu izlemek için saha kenarına geldi. VAR incelemesinde teknik aksaklık nedeniyle ofsayt çizgisi çizilemedi ve hakem gol iptali kararını kendisi verdi.

        REKLAM
        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İlk yarıda rakip savunmayı açmakta zorlanan Millilerin imdadına Morrell yetişti. Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı sert faul sonrasında kırmızı kart gören Morrell, Galler'i 10 kişi bıraktı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle noktalandı.

        Stefan Kuntz ikinci yarı başında Kerem Aktürkoğlu'nu kenara alırken Umut Nayir oyuna dahil oldu. Golcü oyuncu burnundaki kırık nedeniyle sahaya maskeyle çıkarken bir süre sonra maskesini saha kenarına attı.

        Mücadelede 63. dakika oynanırken Ferdi Kadıoğlu'nun sağdan ortasında Ramsay topa elle müdahale etti ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı penaltıyı Ward kurtardı.

        Bu golden birkaç dakika sonra yine Ferdi'nin bindirmesinde kaleciden seken topu Umut Nayir tamamladı ve Milliler 1-0 öne geçti. Hakem Maresca golden önce elle oynama nedeniyle bu golü de geçersiz saydı.

        REKLAM

        UMUT ALEVLENDİ!

        Dakikalar 72'ye geldiğinde yine sağ kanattan akın akın gelen millilerde bu kez Barış Alper Yılmaz sahne aldı. Genç oyuncunun ortasına harika yükselen Umut Nayir şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve skor 1-0'a geldi.

        ARDA GÜLER'DEN HARİKA GOL

        Golden sonra ataklarını sürdüren ay-yıldızlılarda sahne sırası genç Arda Güler'e geldi. Topla ceza sahasının sağ çaprazında buluşan genç yıldız uzak köşeye nefis bir vuruş gönderdi ve top ağlarla buluştu: 2-0.

        Kalan dakikalarda gol olmayınca Milli Takımımız mücadeleden 2-0'lık üstünlükle ayrıldı ve puanını 9'a yükseltti. Galler ise 4 puanda kaldı.

        Stat: Samsun Yeni 19 Mayıs

        Hakemler: Fabio Maresca, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni (İtalya)

        Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik (Dk. 61 Eren Elmalı), Merih Demiral, Abdülkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 73 İrfan Can Kahveci), Orkun Kökçü (Dk. 89 Salih Uçan), Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan (Dk. 61 Arda Güler), Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 46 Umut Nayir), Barış Alper

        Galler: Ward, Roberts, Mepham, Rodon, Willams, Morrell, Ampadu, Ramsey (Dk. 84 Jordan James), Wilson (Dk. 84 Broadhead), Daniel James (Dk. 62 Bradshaw), Johnson (Dk. 46 Cabango)

        Goller: Dk. 72 Umut Nayir, Dk. 80 Arda Güler (Türkiye)

        Kırmızı kart: Dk. 41 Morrell (Galler)

        Sarı kartlar: Dk. 16 Zeki Çelik, Dk. 47 Merih Demiral, Dk. 51 Cengiz Ünder, Dk. 75 İrfan Can Kahveci (Türkiye), Dk. 59 Roberts (Galler)

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ