Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Ekonomi 10 bin emekli maaşı alanlar ne kadar alacak, zamlandı mı? SSK Bağkur 2024 en düşük Temmuz emekli maaşı ne kadar oldu, emekliye ek zam gelecek mi?
        1

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çarşamba günü haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu noktada 10 bin emekli maaşı alanlar ne kadar zam alacak sorusunun yanıtı belli oldu. Yılın ilk 5 ayında enflasyon toplamı 22,72 olarak gerçekleşti. 3 Temmuz'da duyurulacak aylık enflasyon tutarı bu orana eklenecek. Peki 10 bin emekli maaşı alanlar ne kadar alacak, zamlandı mı? Temmuz emekli maaşı ne kadar olacak, emekliye ek zam var mı?

        2

        10 BİN EMEKLİ MAAŞI ALANLAR NE KADAR ALACAK, ZAMLANDI MI?

        Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz Çarşamba günü açıklandı. Enflasyon oranıyla beraber 10 bin emekli maaşı alan vatandaşların alacakları yeni maaş belli oldu.

        3

        KÖK AYLIĞI 10.000 TL’NİN ALTINDA OLANLAR

        Sigorta girişi 2008 sonrası olan emekli işçi, çiftçi ve esnafın kök aylığı önce 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 24,73 oranında artırılacak. Bu artış sonrasında 10.000 TL’nin altında kalanların aylığı 10.000 TL’ye tamamlanacak.

        Kök aylığı ek ödemelerle birlikte 8.017 TL’nin altında olanlar temmuz ayından sonra da 10.000 TL aylık almaya devam edecek. Ek ödemeler dahil kök aylığı 8.017 TL üzerinde olanlar ise yüzde 24,73 oranında artırılmış aylığı alacaklar.

        4

        EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

        Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, çalışan milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşti.

        TÜİK verilerine göre altı aylık enflasyon 24,73 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam 24,73 oldu.

        TÜİK verilerine göre emeklilerin alacağı zam beş aylık yüzde 24,73 olurken memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde Memur ve memur emeklisi de yüzde 19,30 olarak hesaplandı.

        5

        MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ALACAK?

        Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar.

        Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri Temmuz ayında yılın 2. zammını alacak.

        Memur ve memur emeklisi ilk altı için toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almışlardı. Memurlar ilk altı ay enflasyonun yüksek çıkması halinde aldıkları zam ile enflasyondan doğan farkı alacak. Ayrıca yine toplu sözleşmeden doğan ikinci altı için yüzde 10'luk zam alacak.

        Haziran sonu itibarıyla memur ve memur emeklisinin ikinci altı aya için alacağı rakam yüzde 17,38 olarak netleşmiş durumda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ