Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Joe Biden'ın oğlu Beau Biden beyin kanserinden hayatını kaybetti

        Biden, yaptığı yazılı açıklamada, oğlu Beau'nun kaybı dolayısıyla tarif edemeyecekleri üzüntü içinde olduklarını kaydetti. "Beau'nun ruhu bizimle birlikte yaşamaya devam edecek" ifadesini kullananBiden, oğlunun hayatını hep başkalarının hayatına adayarak yaşadığını, genç bir avukat olarak Kosova'da hukukun üstünlüğünü kurabilmek için çalıştığını, Irak savaşı gazisi olduğunu ve gümüş madalya aldığını hatırlattı.

        Beau'nun bir eş, baba, oğul ve kardeş olarak da ailenin rol modeli olduğunu ifade edenBiden, "Beau ailemiz için şu ana kadar gördüğümüz en iyi insandı" ifadesini kullandı.

        Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama da aile olarak BeauBiden'ın ölümü nedeniyle derin üzüntü yaşadıklarını bildirdi.

        Obama, yazılı açıklamasında, "Beau şimdiye dek tanıdığımız en güçlü insandı. Tanrı'dan Beau'yu gözetmesini ve ailesine de sabır vermesini diliyoruz" dedi.

        Delaware Başsavcısı olarak bir dönem görev yapan BeauBiden, ABD Başkan YardımcısıJoeBiden'ın en büyük oğluydu. Son birkaç yıldır kanser tedavisi gören BeauBiden, son olarak Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Hastanesinde tedavi görüyordu. Irak'ta 2008 yılında görev yapanBiden, 46 yaşındaydı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ