Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Süper Lig’e çıkan Balıkesirspor, ekonomik alanda da bir mucize yarattı - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HT EKONOMİ

        Haftasonu sahasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 yenerek tam 39 yıl sonra Süper Lig’e çıkan Balıkesirspor, sportif alanda olduğu gibi ekonomik alanda da bir mucizeye imza attı.

        Balıkesirpor bir anlamda parasız şampiyonluğun hikayesini yazdı. Hatta öyle ki, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk’ün verdiği bilgiye göre son 3 aydır futbolculara maaşları bile ödenememiş. Yani bu futbolcular öyle sizin bildiğiniz milyon Eurolar kazananlardan değil.

        YILLIK 180 BİN TL’YE OYNADILAR

        Dönem dönem futbolcu ödemelerinde zorlandıklarını belirten Başkan Aktürk, “Ancak hiçbir zaman futbolcularımız isyan bayrağı açmadı. Çalışıp işlerini yaptılar ve bize bu mutluluğu yaşattılar. Biz de para buldukça onlara borçlarımızı ödedik” diyor. PTT birinci ligde ortalama futbolcu maaşlarının 550-600 bin lira olduğunu belirten Aktürk, Balıkesirspor’da ise alt limitin 180 bin lira, üst limitin de 400 bin lira olduğunu söylüyor. Asktürk bu rakamlara primlerin de dahil olduğunun altını çiziyor.

        4-5 ULUSAL FİRMA SPONSORLUK İÇİN SIRAYA GİRDİ

        Yerel markaların verdiği forma reklamları ve federasyon ve İddaa’dan gelen para ile ayakta durduklarını belirten Aktürk, yıllık göğüs relamı için 180 bin lira, sırt reklamı için de 150 bin lira aldıklarını söylüyor ve hemen ekliyor “Bu rakamlara KDV dahil.”

        GIDA VE AKARYAKIT

        Her takım gibi havuzdan 1 milyon dolar aldıklarını ifade eden Aktürk, İddaa gelirlerinin ise 1.7 milyon lira olduğunu kaydediyor. Aktürk bir diğer gelir kalemleri olan saha içi reklam panolarından ise gelirlerinin 1 milyon lira olduğunu belirtiyor. Şampiyonluğun ardından ulusal 4-5 firmanın firmanın reklam için aradığını söyleyen Aktürk, gıda, akaryakıt ve inşaat sektöründen olan bu şirketlerin adını anlaşma imzalanmadığı için vermeyi doğru bulmadığını belirtiyor.

        STORE'DAN HAFTADA 10 BİN TL

        Aktürk, 11 hafta önce açtıkları Balıkesirspor store mağazasına şehrin sahip çıktığını belirterek “Haftalık ciromuz 10 bin TL. İlgiye göre ikinci mağazıya da açabiliriz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ