Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam thonet sandalye picasso tolstoy chaplin koleksiyon - Lüks Yaşam Haberleri

        Ahşap bükme ve modüler üretim icadıyla endüstriyel mobilya üretimi için temel oluşturan Alman marka Thonet, Koleksiyon ile işbirliğine gitti. Michael Thonet'nin kurduğu 190 yıllık markanın Başkanı Philipp Thonet'nin de katıldığı bir toplantıyla anlaşmayı duyuran Koleksiyon Yönetim Kurulu Üyesi Koray Malhan, Türkiye'de üretim yapılacağını açıkladı.

        ULAŞILABİLİR FİYATA İNECEK

        Malhan, "Üretim lisansını aldık. Thonet'in 8 ürününü Türkiye'de üretmeye başlıyoruz. Bu sayı ileride artacak. Böylece Thonet ürünleri ilk kez daha ulaşılabilir fiyatlara inmiş olacak. Çünkü Türkiye gerçeklerinde el işçiliği Almanya'dan daha ucuz. Bu fark, ürünlerde yüzde 5-35 arası fiyat avantajı sağlayacak" dedi. Yeni girişim için fabrikada 2 milyon Euro'luk ek yatırım yaptıklarını anlatan Malhan, Thonet için "Bu coğrafyanın ekonomisine yaklaşıyor. Değişime Türkiye'de başlıyor. İleride Ortadoğu, Balkanlar'a da birlikte yayılacağız. Mısır'a pazarlamaya hemen başlıyoruz" diye konuştu. Philipp Thonet de Türkiye'de üretimin stratejik bir seçim olduğunu vurgulayarak kaliteden taviz vermeden büyüyen pazarlara yönelmek istediklerini ifade etti.

        EFSANEVİ 14 NUMARA

        20 milyon Euro cirosu ve 160 çalışanı olan Thonet mobilyaları Leo Tolstoy ve Pablo Picasso'nun evlerinde, Charlie Chaplin'in filmlerinde kullandığı biliniyor. Markanın 14 no'lu sandalye denen efsanevi modeli ise Eyfel Kulesi'nin 57 metre yükseklikteki katından düştükten sonra bile zarar görmeyince, kulenin kafesinde kullanılmaya başlıyor ve gelecekte 'Meşhur Viyana Kahve Sandalyesi' olarak hafızalara kazınıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ